Vai ziemā jāatloka auto vējstikla slotiņas? (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Teju katru gadu ziemā autovadītājiem rodas jautājums - ir vai nav jāatloka vējstikla slotiņas? Raidījums "Bez Tabu" skaidro, vai tas tiešām ir nepieciešams.

Raidījuma skatītājs Valdis raksta: "Es nespēju saprast, kāpēc mūsdienās autovadītāji ziemā joprojām paceļ vējstikla slotiņas? Sen jau nav vairs 1967. gads, kad tā bija jādara. Tehnoloģijas gājušas uz priekšu, viss taču ir mainījies. Cilvēki - attopieties!"

Auto eksperts Normunds Avotiņš atzīst, ka pēc ilgstošākas braukšanas ziemā patiešām, vējstiklam uzsilstot, rodas pateicīgi apstākļi vējslotiņu apledošanai. Sliktākajā gadījumā var gadīties, ka tās piesalst pie auto priekšējā stikla.

Vai slotiņu atlocīšana no tā var pasargāt? Jā, taču jautājums, vai tas ir nepieciešams.

Mūsdienās daudzām automašīnām ir iebūvēta vējslotiņu zonas apsilde. Speciāli iestrādāti apsildes diegi noteiktos brīžos un režīmos ieslēdzas, pasargājot vējslotas no piesalšanas. Otrs variants, ka vējslotiņas automašīnai ir izbūvētas tā, ka tās ir paslēptas zem motora pārsega, aizsargājot tās pret apledojumu.

Normunds Avotiņš nesteidz apsmiet autovadītājus, kuri pēc piebraukšanas pie mājas vai darbavietas rūpīgi atloka sava spēkrata vējslotiņas, jo atzīst, ka mainīgos laikastākļos, ziemā, tas var pagarināt logu tīrītāju kalpošanas mūžu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu