Iesita pa seju un apzaga - policija par laupīšanu aizturējusi trīs nepilngadīgos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Laterna ziemas vakarā; ilustratīvs foto.
Laterna ziemas vakarā; ilustratīvs foto. Foto: Ieva Lūka/LETA

2018. gada 3. decembrī Rīgā, Vesetas ielā, pie nepilngadīga jaunieša uz ielas piegāja trīs nepazīstami vienaudži; iesitot pa seju, svešinieki viņam nolaupīja 20 eiro un atstāja nozieguma vietu, vēsta Valsts policija (VP).

Saņemot informāciju par notikušo, VP Rīgas Brasas iecirkņa policisti uzsāka nozieguma izmeklēšanu.

Šā gada janvārī likumsargi noskaidroja un aizturēja divus no noziegumā iesaistītajiem. Savukārt vakar, 13. februārī, policisti aizturēja trešo jaunieti – šī nozieguma organizatoru.

Jāpiemin, ka visi trīs aizdomās turētie jaunieši jau sasnieguši vecumu, no kura iestājas kriminālatbildība, turklāt viņi jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem – mantiskiem noziegumiem un klaiņošanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Jaunietim, kurš organizējis šo noziegumu, tiesa ir piemērojusi drošības līdzekli – ievietošanu sociālās korekcijas izglītības iestādē. Savukārt pārējiem diviem jauniešiem uz izmeklēšanas laiku piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu