Rīgā bankomāts izspēlē ļaunu joku - izdod tikai daļu no piecu eiro banknotes (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Viens no bankomātiem Rīgā izspēlējis ļaunu joku. Veicot naudas izņemšanu, kāds rīdzinieks gaidītā piecīša vietā saņēmis tikai daļu banknotes. Konkrētā naudas mašīna momentāni nopelnīja skopākā bankomāta nosaukumu, vēsta raidījums Bez Tabu.

“Es māti biju izvedis iepirkumos, un viņai vajadzēja dabūt naudiņu no bankomāta. Viņa man iedeva to kartīti. Aizgāju uz bankomātu. Kad ņēmu nost naudu, iznāca ārā viens piecītis, no kura “pa lielam” bija tikai daļa,” stāsta sašutušais bankas “Luminor” klients.

Kad raidījuma gādīgajās rokās nokļuva sabojātā naudaszīme, devāmies noskaidrot, kā šādā situācijā rīkotos citi iedzīvotāji. Visi kā viens atklāja, ka noteikti vērstos bankā, daļa pat īpaši nepārdzīvotu, ja arī neizdotos samainīt sabojāto piecīti.

"Visi darbinieki, ar ko es runāju, viņiem bija liels pārsteigums, ka tā ir noticis, un plātīja rokas un teica, kā tā vispār varot būt," stāsta vīrietis. 

"Varēja būt situācija gan tāda, ka tas kāds jaunāks kolēģis, kurš nav pieredzējis vai nezina līdz galam procesu, ir komentējis, vai klients nav līdz galam sapratis,” radušos nesaprašanos komentē "Luminor Bank" privātpersonu segmenta vadītājs Normunds Rudzītis.

Bankas pārstāvis sola uzņēmumā atkārtoti izrunāt ar darbiniekiem, kā rīkoties šādos gadījumos, un piebilst, ka klients naudu varēja droši atdot kādā no "Luminor" filiālēm. Savukārt saplēstā piecīša nominālo vērtību atskaitītu atpakaļ klienta kontā.

Tikmēr Latvijas Bankā raidījums uzzina, ka situācija ir reta, bet – ne unikāla. Šādos gadījumos cilvēki varot droši doties uz Latvijas Banku un samainīt saplēsto banknoti.

Visbiežāk gan cilvēki vēlas samainīt naudu, kas, piemēram, izmirkusi drēbju mazgāšanas laikā, taču bijuši gadījumi, kad naudu saplosījuši mājdzīvnieki vai bērni.

Galvenais nosacījums, lai veiktu apmaiņu, – uz rokas jābūt derīgai vismaz pusei no vērtā papīriņa.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu