Pašvaldība plāno noteikt piespiedu sakārtošanu trim būvēm Rīgas klusajā centrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vīlandes iela.
Vīlandes iela. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes Pilsētas īpašumu komiteja sagatavojusi lēmumu projektus par būvju Pulkveža Brieža ielā 10, Vīlandes ielā 11 un Alberta ielā 6 piespiedu sakārtošanu.

Minētie lēmumi tiks izskatīti komitejas sēdē 18. februārī pulksten 11.

Kā liecina Rīgas domes projekta būvinženiera atzinums, būves Pulkveža brieža ielā 10, Vīlandes ielā 11 un Alberta ielā 6, kuru īpašnieki attiecīgi ir SIA "ALPS Real Estate IV", SIA "Vīlande" un Igaunijas pilsone Jana Tola, nav ilgstoši pienācīgi apsaimniekotas un uzturētas, kā rezultātā būves kļuvušas bīstamas, tās rada cilvēku veselības, dzīvības un mantas reālu apdraudējumu, savukārt to ārējais izskats jau ilgstoši degradē Rīgas pilsētvidi.

Tāpat atzinumā minēts, ka būvju tehniskais stāvoklis un ārējais izskats nokrišņu dēļ turpina pasliktināties.

Ņemot vērā Rīgas klusā centra neapsaimniekoto būvju stāvokli, Pilsētas īpašuma komiteja plāno uzdot būvju īpašniekiem veikt ēku sakārtošanas darbus tādā apjomā, lai pilnībā novērstu radīto bīstamību un apdraudējumu cilvēku drošībai, kā arī Rīgas pilsētvides degradāciju.

Attiecībā uz būvēm Vīlandes ielā 11 un Alberta ielā 6 saņemta Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vēstule, kurā norādīts, ka tās ir vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļi un atrodas Rīgas pilsētas vēsturiskajā centrā, kā arī pieder UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojumam.

Taču, ņemot vērā būvju neapmierinošo stāvokli, inspekcija norādījusi, ka ēkām steidzami nepieciešami glābšanas un atjaunošanas darbi, lai saglabātu to kultūras vērtību.

Tāpat komiteja pirmdien gaidāmajā sēdē plāno noteikt piespiedu sakārtošanu būvei Brīvības ielā 88, kuras īpašniece ir SIA "MJ Development", un piespiedu nojaukšanu būvēm Mīlgrāvī, Lēdurgas ielā 6, un Dārzciemā, Vietalvas ielā 2, kas pieder attiecīgi Gaļinai Panasjukai un Gunitai Sidorčenko.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu