Jakrins apgalvo, ka pats neesot iebraucis nevienā Rīgas bedrē (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins
Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājam Emīlam Jakrinam pašam ne reizes neesot gadījies iebraukt Rīgas katastrofālo ielu bedrēs, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina pats Jakrins.

"Diemžēl šogad bedru ir vairāk," secināja Jakrins.

Foto: Bedres A.Čaka ielā 

"Tam ir vairāki iemesli - sākot no tā, ka atsevišķās ielās, kuras bija paredzēts remontēt pirms dažiem gadiem, remontdarbi bija atlikti, un tas tiks darīts tikai šogad, piemēram Krasta iela un Čaka iela, Zemitāna tilts."

Galvenais iemesls ceļu stāvoklim esot naudas trūkums.

» Rīgas dome: bedru lāpīšanai kopš gada sākuma iztērēti aptuveni 400 000 eiro

Jakrins arī pastāstīja, ka bīstamās bedres ceļu uzturētājam jāsāk lāpīt trīs stundu laikā kopš informācijas saņemšanas par to esamību.

Jakrins atklāja, ka Čaka ielu remontēt varētu sākt maijā, pēc tam, kad darbus būs beiguši komunikāciju turētāji.

Kā ziņots, Valsts kontrole savā revīzijā konstatējusi, ka 2016. gadā un 2017. gadā Rīgas transporta nozares attīstībai kopumā bija pieejami 441 miljoni eiro, no kuriem liela daļa iztērēta nelietderīgi.

» Rīgas bedres nešķiro - auto riepu pārsitusi arī valsts kontroliere

Tikmēr Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) paudis, ka daudzas Valsts kontroles konstatētās lietas esot pareizas no teorētiskā aspekta, taču praktiski tās tomēr esot grūti īstenojamas. Arī Jakrins paudis viedokli, ka daudzi pārpratumi revīzijā esot tieši dēļ atšķirīgās jēdzienu izpratnes, kā arī esot vairāki objektīvi iemesli, kādēļ projekti kavējoties vai tiekot atcelti.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) piektdien pieprasīja Ušakovam (S) divu nedēļu laikā sniegt paskaidrojumus par Valsts kontroles atklāto.

» "Rīga - Ziemeļeiropas bedropole!" Sociālo tīklu lietotāji satraukti par pilsētas ielu stāvokli

Tāpat vēstīts, ka līdz ar biežām gaisa temperatūras svārstībām pēdējās dienās ievērojami pasliktinājies Rīgas ielu stāvoklis un uz brauktuvēm izveidojušās dziļas bedres, kurās daudzi autovadītāji sabojājuši savus spēkratus.

Jakrins piektdien komitejas deputātiem pauda, ka, neraugoties uz līdzekļu trūkumu, ik gadu Rīgas ielās līdz martam visas bedres ir aizlāpītas.

Pēc viņa teiktā, ik gadu bedru lāpīšanai Rīgas ielās tiek iztērēti aptuveni divi miljoni eiro, taču, lai pēc iespējas ātrāk uzlabotu ielu kopējo stāvokli galvaspilsētā, šim mērķim vajadzētu atvēlēt vismaz septiņus līdz astoņus miljonus eiro gadā.

Opozīcijas deputāts Ķirsis kritizēja Jakrina teikto, norādot, ka pēdējo gadu laikā no departamenta puses nav pausta informācija par līdzekļu trūkumu, līdz ar ko deputātam nav skaidrs, vai Jakrins ir kompetents pildīt savus amata pienākumus. Pēc Ķirša domām, no pašreizējās kritiskās situācijas uz Rīgas ielām būtu bijis iespējams izvairīties, ja vien departaments ik gadu, izskatot pašvaldības budžeta sadalījumu, nebūtu klusējis.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu