Slavenais Igaunijas "suns", kurš izrādījās vilks, iespējams, ir latvietis (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Nesen visas pasaules uzmanību izpelnījās kāds no ledainas Igaunijas upes izglābts "suns", kas vēlāk izrādījās vilks. Zoologi un vides speciālisti sākuši dzīvnieku pētīt un nonākuši pie sensacionāla secinājuma - slavenais vilks varētu būt latvietis.

Portāls "Postimees" vēsta, ka, balstoties uz jaunākajiem datiem, pētniekiem zināms, ka vilks pašreiz atrodas mežos Igaunijas ziemeļu daļā Raplamā.

» Atguvies no narkozes, Igaunijā par suni noturētais vilks atgriezies mežā

"Viņš atrodas aptuveni 70 kilometru attālumā no vietas, kur tika izlaists brīvībā," stāsta vides speciālists Marko Kubarseps.

Plašāka informācija sabiedrībai gan netiek atklāta, lai lieki netraucētu par pasaules mēroga slavenību kļuvušo vilku.

Kubarseps ar vilku vērošanu nodarbojas jau 20 gadu - viņš bija tas, kas šim vilkam pievienoja izsekošanas ierīci un tagad pēta tā pārvietošanos.

Foto: Igaunijā no ledainas upes izglābj slīkstošu suni, taču tas patiesībā izrādās vilks

Kad slaveno vilku izlaida mežā, viņš bija manāmi apjucis un pāris dienas tikai pastaigājās aptuveni puskilometra rādiusā. Tagad gan tas straujā tempā ir uzņēmis kursu uz ziemeļiem.

"Pagaidām grūti saprast, kā tas pārvietojas, un uz kurieni cenšas nokļūt," stāsta pētnieks.

Arī vilka dzimtene pašlaik nav zināma - tiek izteikti minējumi, ka dzīvnieks iekritis upē un straume viņu nogādājusi vietā, kur to atrada glābēji. Pētnieki pašlaik pieļauj iespēju, ka vilks bijis imigrants no Latvijas.

Pašlaik zoologi spriež, kā vilks varēja viens gadīties upē - pētnieki pieļauj, ka vilku bars viņu pametis.

Jaunie vilki var nokļūt dažādās vietās, jo ir drosmīgāki, viņiem vēl nav bail no cilvēkiem. Vēl viens iemesls, kāpēc Igaunijā arvien vairāk sastopami vientuļi vilki, esot tas, ka tie intensīvi tiek nogalināti. "Ik gadu Igaunijā nogalina lielu skaitu vilku, kā rezultātā bari tiek iznīcināti," stāsta speciālisti. 

Pētniekiem arī ir DNS paraugi no apkārtnes vilku bariem, tādēļ tie varēs noskaidrot, vai slavenajam vilkam ir kāda radniecība ar tiem. To uzzināt gan varēs ne ātrāk kā vasarā - šī notikuma izpēte vēl joprojām turpinās.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu