Hārdens ar 42 punktiem palīdz "Rockets" pieveikt "Celtics" basketbolistus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džeimss Hārdens
Džeimss Hārdens Foto: AP/Scanpix

Pagājušās sezonas vērtīgākais basketbolists Džeimss Hārdens svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā iemeta 42 punktus, kamēr viņa pārstāvētā Hjūstonas "Rockets" komanda izbraukumā ar rezultātu 115:104 (33:23, 32:20, 35:35, 15:26) pieveica Bostonas "Celtics".

Hārdens vismaz 40 punktus vienā NBA mačā iemeta 24.reizi karjerā, bet svētdienas mačā "Rockets" iekrāja par 28 punktu pārsvaru, tomēr tas teju tika izlaists no rokām. Tomēr tad Hjūstonas vienība vairāk spēli koncentrēja uz savu līderi, kas attaisnojās, viesiem nosargājot uzvaru.

"Rockets" komandai šī bija piektā uzvara pēc kārtas, kas pakāpeniski ļauj uzlabot pozīcijas Rietumu konferences kopvērtējumā.

"Mēs pamazām noķeram ritmu. Sezonas laikā mums bijuši daudz savainojumu, kā arī kritumu un kāpumu, tomēr beidzot mēs abos laukuma galos pamazām atgūstam savu spēli," apmierināts pēc svētdienas cīņas bija Hārdens.

Vēl "Rockets" sastāvā ar 32 punktiem izcēlās Ēriks Gordons, kurš realizēja astoņus tālmetienus, bet "Celtics" sastāvā ar 24 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Kairijs Ērvings, kamēr Els Horfords pievienoja 19 punktus.

Pirms sezonas "Celtics" tika uzskatīta par vienu no Austrumu konferences galvenajām favorītēm, bet pēdējās sešās spēlēs tā piedzīvojusi piecus zaudējumus un savā konferencē atrodas piektajā vietā.

Tikmēr negaidītu zaudējumu svētdien piedzīvoja Toronto "Raptors", kas izbraukumā ar rezultātu 107:112 (19:24, 26:24, 33:25, 22:27, 7:12) pagarinājumā atzina Detroitas "Pistons" pārākumu.

Tiesa, "Raptors" sastāvā šoreiz nebija Kavai Lenarda, kuram tika dota atpūta. Šosezon viņš izlaidis jau 18 spēles.

Uzvarētājiem ar 27 punktiem izcēlās Bleiks Grifins, bet "Pistons" pagarinājumā spēlēja lieliski, cīņu noslēdzot ar desmit punktu izrāvienu. Savukārt pa 19 punktiem pievienoja Redžijs Džeksons un Lūks Kenards.

Savukārt "Raptors" komandu no zaudējuma neglāba Kaila Laurija 35 punkti.

Četru zaudējumu sēriju svētdien tikmēr pārtrauca Oklahomasitijas "Thunder", kas savā laukumā ar rezultātu 99:95 (25:28, 21:24, 21:23, 32:20) pārspēja Memfisas "Grizzlies".

Veselības likstu dēļ "Thunder" vienībai šajā mačā nevarēja palīdzēt Pols Džordžs, kamēr Rasels Vestbruks izcēlās ar 22 punktiem, bet viņš bija patālu no kārtējā "triple-double" sasniegšanas. Savukārt "Grizzlies" komandu no zaudējuma neglāba Everija Bredlija 27 punkti.

Austrumu konferences un visas līgas līderpozīcijā ar 48 uzvarām 63 cīņās ir Milvoki "Bucks", kam ar 46 panākumiem 64 spēlēs seko Toronto "Raptors". Tikmēr Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" ar 32 uzvarām 65 spēlēs ir sestajā vietā.

Rietumu konferencē vadībā ar 44 panākumiem 63 mačos ir čempione Goldensteitas "Warriors", kurai ar 42 uzvarām 62 cīņās seko Denveras "Nuggets". Savukārt Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" 64 spēlēs guvusi 35 uzvaras, kas tai dod astoto vietu, Daira Bertāna pārstāvētā Ņūorleānas "Pelicans" ar 29 uzvarām 65 dueļos ir 12.vietā, bet Dalasas "Mavericks", ko pārstāv Kristaps Porziņģis, ar 27 panākumiem 62 cīņās ir 13.pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu