Sasaukta RD ārkārtas sēde par iespējamās "Rīgas satiksmes" maksātnespējas sekām (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nils Ušakovs "Rīgas satiksmes" autobusā.
Nils Ušakovs "Rīgas satiksmes" autobusā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien, 5. martā, pulksten 11, sasaukta Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas ārkārtas sēde, kurā plānots runāt par iespējamiem riskiem pašvaldībai, kas varētu iestāties, ja SIA "Rīgas satiksme" pieteiktu maksātnespēju, liecina komitejas darba kārtība.

Sēde sasaukta pēc partijas "Latvijas attīstībai" Rīgas domes frakcijas iniciatīvas ar mērķi izskatīt ziņojumu par Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes atbildīgo amatpersonu sagatavotajiem atzinumiem kapitāldaļu turētāja pārstāvim par "Rīgas satiksmes" finansiālo stāvokli, kā arī par finanšu riskiem pašvaldībai, kas var iestāties līdz ar uzņēmuma iespējamo maksātnespēju.

»​ Raidījums: Vairāki RD darbinieki saņēmuši algu arī "Rīgas satiksmē"

Komercdarbības nodrošinājuma pārvalde ir Īpašuma departamenta struktūrvienība, kas saskaņā ar Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību likumu un Īpašuma departamenta nolikumu, sniedz pašvaldības kapitāldaļu turētāja pārstāvim - "Rīgas satiksmes" gadījumā Nilam Ušakovam (S) - nepieciešamās ziņas un sagatavo dokumentus, lai kapitāla daļu turētāja pārstāvis varētu pildīt savas funkcijas.

"Domē ir vesels departaments, kura uzdevums ir uzraudzīt kapitālsabiedrību darbu. Iespējams, departamenta rīcībā ir kāda informācija, kuru nav ņēmis vērā Ušakovs," pauž frakcijas vadītājs Viesturs Zeps.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) gan norādījis, ka "Rīgas satiksmei" šogad no pašvaldības puses tiks piešķirta 130 miljonus eiro liela dotācija, tādēļ runāt par iespējamo uzņēmuma maksātnespēju neesot pamata.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu