"Izlīda no jūras atpūsties!" Vitrupes pusē lauku sētā atrod ronēnu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādas lauku sētas saimniekus Vitrupes pusē pārsteidzis neparasts skats - viņu nojumē bija paslēpies mazs ronēns. Par laimi, saimnieki zināja, kā rīkoties šādā situācijā, tāpēc ronis veiksmīgi nogādāts atpakaļ jūrā, vietnē "Facebook" vēsta Dabas aizsardzības pārvalde.

"Jau pagājušajā piektdienā šis roņu bērns bija pamanīts Vidzemes jūrmalā, Vitrupes pusē - jaunais, tikai dažas nedēļas vecais dzīvnieks bija izlīdis no jūras atpūsties un bija paslēpies zem apgāztas zvejnieku laivas. Sestdienas otrajā pusē, acīmredzot cilvēku iztramdīts, ronis bija apņēmības pilns doties uz mierīgāku vietu."

"Tas pameta liedagu, pārlīda pat pār ceļu un beigu beigās nonāca lauku sētā, kur ielīda nojumē,"

raksta Dabas aizsardzības pārvalde.

"Ronēnu pamanīja saimnieki, sazinājās ar Dabas aizsardzības pārvaldi un mūsu speciālisti zvērēnu drošā veidā nogādāja atpakaļ pludmalē."

"Tur viņš ātri vien "saoda" jūru un savu dzimteni un devās atpakaļ viļņos."

"Roņu pētnieks Valdis Pilāts atzīst, ka ronēns bijis vesels un visticamāk tam ir labas iespējas izdzīvot un izaugt," vēsta ieraksts.

Pārvalde norāda, ka šim stāstam bija labas beigas, jo ronēnu pēc izbiedēšanas no pludmales atrada atsaucīgi un zinoši cilvēki, tomēr viss varēja beigties arī citādāk: 

"Bet ja nu viņš būtu ielīdis mežā, kur to, piemēram, par labu maltīti atzītu lapsa?"

"Vai tas no saguruma vienkārši nespētu atgriezties atpakaļ jūrā? Tādēļ vēlreiz atgādinām - ja satiekat pludmalē roni, netraucējiet to, turieties pa gabalu, bet ja ronēns izskatās novārdzis vai savainots, ziņojiet Dabas aizsardzības pārvaldei pa tālruni 29198590."

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu