Kariņš: Valdība ir gatava meklēt risinājumus skolotāju algu palielināšanai (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Krišjāņa Kariņa (JV) valdība ir gatava meklēt risinājumus skolotāju algu palielināšanai, taču tie ir jārod izglītības sistēmā, šādi viedokli šorīt, 6. martā, LTV "Rīta panorāmā" pauda Kariņš.

» Valdība nepiešķirs papildu finansējumu skolotāju algām 

Kariņš uzskata, ka viņa valdībai nevar pārmest, ka tā nepilda Māra Kučinska (ZZS) valdības solījumus par algu pielikumu pedagogiem, jo naudas pieaugums bija solīts, ja tiek veiktas reformas sistēmā, taču tās nenotiek un šī vienošanās daļa tiekot ignorēta.

Politiķis uzsvēra, ka šā gada budžetā pedagogu algu celšanai ir paredzēti 11,4 miljoni eiro, taču Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) prasot vairāk.

Turklāt Kariņš no LIZDA puses jūtot ultimātu, nevis vēlmi runāt par cēloņiem.

Premjers vilka salīdzinājumus starp Latviju un Igauniju - abās valstīs tēriņi izglītībai pret kopējo budžetu esot līdzīgi, bet skolotāju algas Igaunijā esot teju uz pusi lielākas. Kariņš ir pārliecināts, ka šādas atšķirības vērojamas, jo kaimiņvalstī ir sakārtota sistēma.

Ja ar teritoriālo reformu un izglītības reformu sakārtos sistēmu arī Latvijā, tad varēšot būtiskāk celt algas arī Latvijas skolotājiem.

Aicināts skaidrot, kāpēc nevar īstenot LIZDA priekšlikumus un naudu skolotāju algām meklēt caur būvniecības ģenerālvienošanos, mežu nozarē vai paņemt jaunā cietuma celšanai paredzētos līdzekļus, Kariņš atbildēja, ka nevar ņemt naudu no attīstībai paredzētiem līdzekļiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu