Lai pastaiga nebeigtos veterinārārsta kabinetā. Līdzekļi mājdzīvnieka pasargāšanai no ērcēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ērce. Ilustratīvs attēls
Ērce. Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Līdz ar dabu un visu dzīvo radību pavasarī mostas arī ērces - tās sāk aktivizēties jau tad, kad temperatūra ārā sasniedz 3 grādus. Ja mīlulis nav apstrādāts pret parazītiem, sekas var būt letālas. 

Arī citi kukaiņi, tostarp blusas un odi, ilgi vairs nesnauž. Mājās ērces var atnest no dažādām vietām - tās var pieķerties ne tikai meža biezoknī, bet arī parkos, dārzos un pļavās.

» Ērces, odi, blusas: diskomforts, kas var izvērsties nepatīkamās veselības problēmās

Līdzīgi kā blusas, arī ērces kož, lai barotos no asinīm. Ērces siekalas var saturēt vairāku slimību ierosinātājus, piemēram, zināmo Laima slimību jeb boreliozi, kā arī anaplazmozi un babeziozi.

Ja dzīvniekam ir piesūkusies ērce, tā noteikti ir jānoņem. Veterinārajās klīnikās ir iespējams gan noņemt piesūkušos parazītu, gan bez maksas pārbaudīt, vai tas nav inficēts ar babeziozi. Inficēšanās gadījumā būs iespējams ātrāk sākt ārstēšanu, jo medikamenti, ar ko ārstēt mīluli, ir pieejami tikai pie veterinārārsta.

Tomēr pasargāt savu mīluli no ērcēm ir iespējams arī mājas apstākļos.

"PetCity" klīnikā un veterinārajās aptiekās pieejami dažādi gan recepšu, gan bezrecepšu pretparazītu līdzekļi, ar kuriem saimnieks var aizsargāt savu mīluli no ērcēm un blusām - atliek vien izvēlēties sev ērtāko. Starp bezrecepšu līdzekļiem mājas mīluļu saimnieku vidū iecienītākie ir "Advantix" un "Advantage", "Pestigon", Tickless" un "Foresto".

Foto: Viktors Devjatovs/LETA

1. "Advantix" un "Advantage"

Pret blusām noderēs skaustā pilināmie pilieni "Advantage" kaķiem un "Advantix" suņiem. "Advantix" palīdzēs arī pret ērcēm, odiem, moskītiem un staļļa mušām. Šos preparātus var lietot jau maziem dzīvniekiem - kucēniem no 7 nedēļu vecuma, bet kaķēniem no 8 nedēļu vecuma. No kaitēkļiem tie mājdzīvnieku pasargās vienu mēnesi.

Foto: Viktors Devjatovs/LETA

2. "Pestigon"

Šīs zāles jālieto kā pilieni kaklā pret blusām un ērcēm. Pret ērcēm "Pestigon" mīluli pasargās aptuveni divas nedēļas, taču pēc tā lietošanas mājdzīvnieks nedrīkst trīs dienas mazgāties vai peldēties. Ir svarīgi pārliecināties, lai zāles tiek uzklātas vietā, kurā dzīvnieks nevar tās nolaizīt, un lai pēc apstrādes dzīvnieki nelaizītu cits citu.

Foto: Viktors Devjatovs/LETA

3. "Tickless"

"Tickless" ir ultraskaņas piekariņš - tas noderēs tiem dzīvniekiem, kuri sirgst no epilepsijas vai kuriem ir alerģiska reakcija uz kādu no medikamentiem. Piekariņu var lietot arī kā papildu aizsardzības līdzekli, ja tiek lietotas kādas recepšu tabletes pret ērcēm. Tabletes iznīcinās parazītus, bet "Tickless" tos atbaidīs.

Foto: Viktors Devjatovs/LETA

4. "Foresto"

"Foresto" siksnas iedarbība ilgst 8 mēnešus - siksnā ir unikāla matrica, caur kuru dzīvnieka lipīdajā slānī izdalās aktīvās vielas. Tās nešķīst ūdenī, tāpēc dzīvniekam pirms peldes siksna nav jānoņem. Siksnai arī nav specifiska aromāta. Siksna jāliek cieši ap kaklu, lai tā rīvētos gar kaklu. Ja dzīvniekam ir garš apmatojums, var pat būt nepieciešamība to izskūt. Aktīvās vielas atbaida un nogalina pieaugušas ērces, kāpurus un nimfas, kā arī iedarbojas pret blusām.

Sadarbībā ar "PetCity".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu