Raidījums: Nelielu nodokļu parādu VID neatprasīs (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nauda. Ilustratīvs foto.
Nauda. Ilustratīvs foto. Foto: LETA

Patlaban tiek izstrādāti grozījumi iedzīvotāju ienākumu nodokļa likumā, kas mazās summas no attiecībām ar valsti savā ziņā izņems vispār, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Panorāma" pauda Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu pārvaldes direktore Dace Pelēkā.

Pelēkā atklāja, ka VID darbinieku vidū ir divi cilvēki, "kuru attiecības ar valsti nodokļu nomaksas vai pārmaksas ziņā pērn raksturo tieši viens cents".

Viņa norāda, ka šie cilvēki "var turpmāk dzīvot mierīgi un nedarīt neko", vēsta LTV raidījums.

Lai savā ziņā šīs mazās summas dzēstu pavisam, tiek izstrādāti grozījumi iedzīvotāju ienākumu nodokļa likumā.

"Lai nebūtu šo nelielo summu dzenāšana no vienas puses un no otras puses, mēs iesniegsim grozījumus likumā, lai - es nevaru pateikt, eiro, divi vai pieci, - tiek iesaldēti un netiek skaitīti ne uz vienu, ne uz otru pusi. Jau pašlaik likumā ir norma, ka līdz 15 eiro jau netiek uzsākti nekādi procesi un netiek iekasēti," teica Pelēkā.

Par valstij esošu parādu vēl nesen tika rēķināti soda procenti, bet tagad tas ir apturēts, vēsta "Panorāma".

"Arī soda naudas mēs iesaldēsim un neko nerēķināsim, jo nākamajā gadā, iespējams, iesniedzot deklarāciju vai pārrēķinot diferencēto neatliekamo minimumu, lai nebūtu santīmu dzenāšana, summa nolīdzināsies vai pazudīs," pauda Pelēkā.

» VID vadītāja: Svarīgi nepieļaut nodokļu parādu pieaugumu

Turpmāk šīs mazās summas iedzīvotāji savās deklarācijās varētu pat neredzēt. Informācija tiks glabāta VID sistēmā pašu zināšanai, bet neradīsies papildu jautājumu, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu