Dairis Bertāns piedzīvo debiju NBA (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: La Presse/Scanpix

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns piedzīvojis debiju Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Savukārt viņa pārstāvētā Ņūorleānas "Pelicans" ar 116:128 piekāpās Atlantas "Hawks" vienībai. Bertāns savā debijas spēlē punktus neguva. 

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 6 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā punktus neguva. 

29 gadus vecais Bertāns paspēja atdot arī vienu rezultatīvu piespēli, savukārt viņa vienīgais metiens pa grozu bija neprecīzs. 

Bertāns kļuva par sesto latvieti, kurš devies laukumā NBA spēlē. Pirms tam to bija iespējuši Gundars Vētra, Andris Biedriņš, Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns un Rodions Kurucs.  

Kopumā "Pelicans" un "Hawks" komandas demonstrēja līdzīgu basketbolu, taču pēdējā ceturtdaļā veiksmīgāk nospēlēja Atlantas vienība. Jāpiemin, ka spēles pēdējā nogrieznī laukumā nedevās "Pelicans" līderis Entonijs Deiviss.

Ņūorleānas vienībā ar 23 punktiem izcēlās Frenks Džeksons un Džūliuss Rendls, kamēr Entonijs Deiviss pievienoja 15 punktus un astoņas atlēkušās bumbas.

Savukārt "Hawks" sastāvā ar 27 punktiem izcēlās Kevins Huerters, bet 23 punktus un desmit atlēkušās bumbas pievienoja Džons Kolinss.

Bertāns vienīgo reizi laukumā devās septiņarpus minūtes līdz pirmā puslaika beigām, jau pēc pāris minūtēm nopelnot piezīmi. Kamēr latvietis bija laukumā, "Hawks" izdevās atspēlēties no astoņu punktu deficīta un kopumā veikt arī 18:2 izrāvienu.

Bertāns pirms pievienošanās "Pelicans" komandai nepilnas divas sezonas pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Milānas "AX Armani Exchange Olimpia". Iepriekš tika ziņots, ka Itālijas čempione kompensāciju nesaņemšot, bet abas puses vienojušās, ka, latvietim atgriežoties Eiropā, viņam būs iespēja atkal pārstāvēt Milānas klubu.

"Pelicans" ar 30 uzvarām 69 spēlēs NBA Rietumu konferencē ieņem 12.vietu un vairs reāli necīnās par vietu izslēgšanas turnīrā. Savukārt "Hawks" ar 23 panākumiem 68 mačos ir 12.pozīcijā Austrumos.

Nākamo spēli "Pelicans" aizvadīs otrdien, kad uzņems NBA līderi Milvoki "Bucks".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu