Jandāliņš par biļeti "mikriņā": Kur ir teikts, ka precīzas summas sagatavošana ir obligāta? (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ceļa zīme - ''Autobusa un trolejbusa pietura''.
Ceļa zīme - ''Autobusa un trolejbusa pietura''. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nedēļas nogalē galvaspilsētas centrā izcēlās strīds starp 300. maršruta mikroautobusa šoferi un diviem tā pasažieriem. Ņemot vērā, ka konfliktu neizdevās atrisināt miermīlīgā ceļā, uz notikuma vietu atsteidzās arī pašvaldības policija, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Neilgi pēc tam interneta vidē nonāca video, kurā redzams, kā notiek skaidrošanās ar likumsargiem.

Abi nemiera cēlāji iekāpa Lāčplēša ielas pieturā un vēlējās doties Vecmīlgrāvja virzienā, taču viņiem nebija precīzi sagatavota summa biļetes iegādei. Proti, lai iegādātos brauciena biļeti, pie vadītāja ir jāmaksā divi eiro, taču vīriešu maciņos monētu vairs nebija, un viņi piedāvāja norēķināties ar desmit eiro banknoti. Šoferim nebija ko no šīs summas izdot, tāpēc biļeti iegādāties nebija iespējams. Tas braukt gribētājus pamatīgi sadusmoja.

Atraidītie pasažieri strīda laikā uzsver, ka nekur nav minēts, ka precīza summas sagatavošana ir, tā teikt, obligāts pasākums, un pretējā gadījumā brauciens tiktu atteikts.

Uzņēmums ”Rīgas mikroautobusu satiksme” skaidro, ka sagatavot precīzu summu nepieciešams, lai vadītājam nebūtu jākavē laiks, regulāri meklējot atlikumu.

Uzņēmums nenoliedz, ka darba dienās un brīvdienu vakaros, visticamāk, sabiedriskā transporta vadītājam būtu iekrājušās monētas, ar ko izdot atlikumu, taču apstākļi mainās atkarībā no pasažieru plūsmas.

”Rīgas mikroautobusu satiksme” arī skaidro, ka pasažieriem nav aizliegts mikroautobusa šoferim piedāvāt par biļeti norēķināties ar lielākas summas banknotēm, taču, ja vadītājam konkrētajā brīdī nav atlikuma, tad viņam ir visas tiesības atteikt biļetes iegādi un aicināt braukt gribētāju meklēt citu ceļu, kā nokļūt plānotajā galamērķī.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu