LIAA: Ķīnas uzņēmēji plāno veidot e-komercijas un loģistikas centru Rīgā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) šodien viesojās delegācija no Ķīnas pilsētas Ninbo pašvaldības komercijas departamenta un Ķīnā bāzētā tirdzniecības uzņēmuma "China-Base Ningbo group Co." pārstāvji, lai spriestu par Ķīnas-Latvijas e-komercijas centra izveidi Rīgā, aģentūru LETA informēja LIAA.

LIAA norāda, ka Ķīnas uzņēmēji Latvijas galvaspilsētu Rīgu ir izraudzījušies kā labāko vietu, caur kuru tiktu nodrošināta preču piegāde pārējām Eiropas valstīm atbilstoši "16+1" sadarbības formātam. Preču loģistiku plānots koordinēt caur Rīgas brīvostu.

Projekta ietvaros tiks parakstīts sadarbības memorands starp LIAA un Ninbo pašvaldību.

» Nemiro: Latvijas ekonomikas sadarbība ar Ķīnu nav devusi cerēto rezultātu

Tikšanās laikā Ninbo pašvaldības komercbiroja direktora vietniece Ližena Čena piedāvāja LIAA direktoram Andrim Ozolam kļūt par Latvijas-Ķīnas e-komercijas centra īstenošanas darba grupas līdzpriekšsēdētāju.

Ozols pēc tikšanās pauda pagodinājumu, ka LIAA ir pirmā institūcija un kā galvenais atbalstītājs šim projektam, kas ir saskaņā ar Latvijas valdības nodomu - veicināt Latvijas un Ķīnas ekonomisko sadarbību.

"Esmu pārliecināts, ka Ninbo pilsētas uzņēmumu klātbūtne un tālāka sadarbība ar Eiropu tieši no Rīgas dos labumu visiem iesaistītajiem partneriem - īpaši Latvijai. Ja preces caur Latviju tiek transportētas un piegādātas patērētājiem uz Ungāriju, Čehiju, Igauniju un Lietuvu, tad Latvija nenoliedzami ir ieguvēja. E-komercijas centra izveide būs izdevība arī Latvijas uzņēmumiem paplašināt tirgus iespējas uz Ķīnu. Šis projekts būs iespēja Latvijai veidot divvirzienu tirdzniecību ar "16+1", Skandināvijas valstīm, arī Ukrainu," pauda Ozols.

Tikšanās laikā Ninbo pilsētas pārstāvji apstiprināja, ka sadarbība paredz arī importa apjoma palielināšanu no Eiropas valstīm.

LIAA informēja, ka viens no sadarbības partneriem e-komercijas centra izveidei Rīgā ir "China-Base Ningbo group Co" uzņēmums, kas nodarbojas ar noliktavu, loģistikas, transporta un tirdzniecības pakalpojumiem. Uzņēmuma apgrozījums ir aptuveni 3,3 miljardi ASV dolāru gadā, no kā imports veido aptuveni vienu miljardu ASV dolāru gadā. E-komercijas centra izveide Rīgas brīvostā tiks realizēta sadarbībā ar SIA "Latvia E-commerce Hub".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu