"Lapsēna ķermenis atrasts kūts stūrī." Vistas Francijā nogalina lapsu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vista. Ilustratīvs attēls.
Vista. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Kādā Fancijas ziemeļrietumu skolas vistu kūtī putni kopīgiem spēkiem nogalinājuši lapsas mazuli, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šis neparastais notikums noticis Bretaņā. Lapsa ienākusi vistu kūtī, kurā mitinās aptuveni 3000 mājputnu, caur automatizētām durvīm, kas pēc ienākšanas aizslēgušās. Lapsēna ķermenis atrasts kūts stūrī.

Lauksaimniecības profila skolas direktors skaidroja, ka "vistām būs nostrādājis bara instinkts un tās uzbrukušas plēsējam ar knābjiem. Tas miris no brūcēm kaklā."

Šī skola ir mājas aptuveni 6000 vistām, kas savu ikdienu vada pecus akrus plašā atvērta tipa aplokā. Kūtis pa dienu tiek atstātas vaļā, taču vakaros automātiski aizslēdzas aiz katra ienācēja.

"Vistas, visticamāk, izveidojušas kareivīgu baru un aptuveni piecus vai sešus mēnešus vecais plēsējs kritis panikā un vistu nežēlastībā," secinājis iestādes direktors.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu