Tiešraides arhīvs: Rīgā notiek 16. marta pasākumi (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Līdzīgi kā citus gadus, arī šogad Rīgā un citviet Latvijā 16. martā notiek Leģionāru atceres pasākumi.

"Latvijas Antinacistiskā komiteja" atcēlusi sestdienas rītā Rīgā, Bastejkalnā, paredzēto sapulci "Waffen SS" upuru piemiņai.

Ar ziedu nolikšanu un piemiņas pasākumiem Rīgā šodien aizvada Leģionāru piemiņas dienu.

Biedrība "Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa" tradicionāli gājienu rīko no pulksten 11 līdz 13.

Gājiena maršruts ir Rīgas Sv. Jāņa baznīca-Kaļķu iela-Brīvības laukums, kur tas noslēdzas ar ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa. Iepriekš plānots, ka pasākumā piedalīsies 100 cilvēki.

Tāpat biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam" no pulksten 7 līdz 13 paredzējusi sapulci Brīvības laukumā.

Tās mērķis ir atgādināt par 1944. gada 16. martā noritējušajām Latviešu leģiona kaujām un skaidrot Latvijas un Latviešu leģiona 2. Pasaules kara vēsturi garāmejošiem interesentiem. Plānots, ka šajā pasākumā piedalās 20 cilvēki.

Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā.

Daļa sabiedrības uzskata, ka šie cilvēki cerēja cīnīties par neatkarīgu Latviju, citi - ka viņi bija fašistu līdzskrējēji, bet vēl citi - ka kara laika apstākļu upuri, kuri pret savu gribu nonākuši frontē.

16. martā pasākumu laikā drošību uzraudzīs arī tiesībsargājošās iestādes. Valsts drošības dienests (VDD) paziņojis, ka Rīgas centrā norisināsies pasākumi, kas pulcēs pretēju viedokļu paudējus, līdz ar to pastāv viedokļu sadursmes riski.

VDD prognozē, ka pasākumos piedalīsies arī radikāli noskaņotas personas, cenšoties realizēt savas personiskās intereses.

VDD vērš uzmanību, ka 16. martā, kā ik gadu, iespējamas dažādas provokatīvas aktivitātes, kuru mērķis ir piesaistīt Krievijas plašsaziņas līdzekļu uzmanību un diskreditēt Latvijas valsts tēlu.

VDD atbilstoši savai kompetencei izvērtē potenciālos riskus un pievērš pastiprinātu uzmanību sabiedrībā un virtuālajā vidē norisošajiem procesiem saistībā ar šajā dienā plānotajiem pasākumiem.

Fotogalerija: Leģionāru atceres gājiens un ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa

Video: Rīgā atzīmē Leģionāru atceres dienu

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu