Policija sākusi kriminālprocesu par gāzes noplūdi Ģertrūdes ielā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gāzes balons. Ilustratīvs foto.
Gāzes balons. Ilustratīvs foto. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par otrdien notikušo gāzes noplūdi Rīgā, Ģertrūdes ielā.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret dabu. Lieta ierosināta par faktu un aizdomās turēto tajā patlaban nav, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska.

Policija skaidro notikušā apstākļus. Likumsargu rīcībā nav informācijas, ka ēkā būtu bijis nelegāls gāzes pieslēgums.

Kā ziņots, otrdienas vakarā dienesti saņēma izsaukumu uz Ģertrūdes ielu, kur dzīvojamās mājas pagrabā bija jūtama gāzes smaka.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka smakas koncentrācija ir neliela, turklāt smaka tika konstatēta arī Stabu ielā. Notikuma vietā tika ierobežota satiksme un no tuvākajām ēkām tika evakuēti iedzīvotāji.

Sadarbībā ar Gāzes avārijas dienestu konstatēts, ka notekūdeņu kanalizācijā, iespējams, tikuši izlieti gāzes balona pārpalikumi - gāzes šķidrā frakcija un smaka cirkulē pa komunikācijas sistēmu.

Notikuma vietā tiks sākta kanalizācijas sistēmas ventilēšana un pēc vairākām stundām bīstamā situācija tika novērsta, iedzīvotāji varēja atgriezties mājokļos un transporta kustība abās ielās atjaunota.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu