Policija kādā pagalmā Vecmīlgrāvī pieķer vīrieti, nelegāli atbrīvojoties no būvgružiem (3)

Video
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas pašvaldības policijas emblēma. Ilustratīvs attēls.
Rīgas pašvaldības policijas emblēma. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas Pašvaldības policija (RPP) kādā Vecmīlgrāvja pagalmā pieķērusi nelegālu atkritumu izgāzēju, vēsta RPP "Facebook" lapā pieejamā informācija.

19. martā policisti, patrulējot Vecmīlgrāvī, ievēroja kādu kravas mikroautobusu pie atkritumu konteineriem.

Divas personas no tā izkrāva būvgružus un turpat blakus citiem atkritumiem tos krāva kaudzē.

Viens no vīriešiem policijai apgalvoja, ka viņa draugs lūdzis izvest atkritumus. Darba veikšanai vīrietis līdzi paņēmis savu nepilngadīgo krustdēlu.

Vīrietis skaidroja, ka neesot zinājis par atkritumu apsaimniekošanas noteikumiem.

Pārbaudot transportlīdzekļa datus, noskaidrots, ka tas pieder kādam uzņēmumam, kas nodarbojas ar celtniecību, remontdarbiem un atkritumu izvešanu. Līdz ar to vīrieša, kurš strādā konkrētajā uzņēmumā, skaidrojums, ka neesot zinājis par atkrituma apsaimniekošanas noteikumiem, nebija ticams.

Vīrietis būvgružus iekrāva atpakaļ mikroautobusā, pēc kā tika lūgts ar vienu no likumsargiem doties uz dežūrdaļu lietvedības nodrošināšanai.

Policijā vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu, kā arī izņemts kravas mikroautobuss.

Vienlaikus sākta arī administratīvā pārkāpuma lieta pret mikroautobusa īpašnieku - juridisko personu.

Lietas izskatīšanas laikā tiks noskaidrots, vai uzņēmums pārkāpumā bijis iesaistīts.

Likums paredz, ka par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu piemēro naudas sodu fiziskajām personām no 70 līdz 1000 eiro, bet juridiskajām personām no 280 līdz 2100 eiro. Papildus piemērojama pārkāpuma izdarīšanai izmantotā transportlīdzekļa konfiskācija.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu