"Viņš nebija izgājis visas apmācības!" Atklāti jauni fakti par Etiopijas aviokatastrofu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STRINGER / EPA

Etiopijas aviokatastrofā cietušās lidmašīnas kapteinis nebija trenējies uz jaunā "Boeing 727 MAX 8" lidmašīnas simulatora, portālam "DailyMail" atklāj pilota kolēģi.

29 gadus vecajam pilotam Džaredam Getačuvam bija paredzētas apmācības marta beigās, jo Etiopijas lidsabiedrība "Ethiopian Airlines" pavisam nesen bija saņēmusi jaunos lidmašīnu simulatorus.

Aviokatastrofa, kurā dzīvību zaudēja 157 cilvēki, notika 10. martā. Savukārt pagājušā gada oktobrī cita lidmašīna "Boeing 737 MAX 8" iegāzās Javas jūrā. Tā rezultātā vairākas valstis aizliegušas izmantot šos lidmašīnas "Boeing" modeļus.

Abās aviokatastrofās piloti zaudēja kontroli pār lidaparātu tieši neilgi pēc pacelšanās un nespēja pēc tam ar to veikt veiksmīgu nosēšanos.

Šim "Boeing" lidmašīnas modelim ir jauna automātiskā pacelšanās sistēma (MCAS), kam paredzēts novērst aerodinamiskas nepilnības.

""Boeing" mums neatsūtīja MCAS pamācības," ziņu aģentūrai "Reuters" atklāja kāds "Ethiopian Airlines" pilots, kurš vēlējās palikt anonīms.

"Patiesībā par MCAS mēs uzzinām vairāk no medijiem, nekā no "Boeing"."

Vidēji komerciālo lidsabiedrību piloti ik pēc sešiem mēnešiem atsvaidzina savas zināšanas simulatoros. 

Nav arī skaidrs, vai bojāgājušie piloti trenējušies uz jaunā lidmašīnas simulatora vai vecākā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu