Latvijas Banka radījusi jaunu interaktīvu un pamācošu spēli bērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Latvijas Bankas spēles

Latvijas Banka izstrādājusi izzinošu spēli "Kas bankā iekšā?", kas domāta mazajiem naudas lietotājiem - sākumskolas audzēkņiem, vēsta bankas mājaslapā pieejamā informācija.

Tiešsaistes spēle, kas pieejama mobilo tālruņu un datoru lietotājiem, ne tikai palīdz uzzināt par valsts centrālās bankas ikdienas darbiem, bet arī sniedz ieskatu naudas apritē, dažādos norēķinu veidos un ieguldījumu pārvaldīšanā, norāda banka.

Spēle "Kas bankā iekšā?" kopā ar metodiskajiem ieteikumiem, palīdzēs sākumskolu skolotājiem mācību darbā, audzēkņiem stāstot par naudu un tās drošu lietošanu.

Tāpat šie izglītojošie materiāli noderēs tiem vecākiem, kuri rūpējas par savu bērnu finanšu pratības veidošanu jau no agras bērnības.

Bērniem spēles sākumā ir iespēja izvēlēties, ar kuru no pieciem tēliem (Detektīvs, Sprīdītis, Robots, Lienīte un sunītis Ilknis) iziet visu naudas ceļu valsts centrālajā bankā, vācot dažādās vieglāk un grūtāk pieejamās vietās izvietotās monētas.

Partnerībā ar citām Latvijas iedzīvotāju finanšu pratības stratēģijas 2014.–2020. gadam īstenošanā iesaistītajām institūcijām Latvijas Banka veicina tādas sabiedrības attīstību, kurā cilvēkiem ir zināšanas par finansēm un tautsaimniecību un viņi spēj tās izmantot savas finansiālās ilgtspējas nodrošināšanai un konkurētspējas darba tirgū un labklājības paaugstināšanai, tā radot arī priekšnoteikumus sabiedrības kopējai attīstībai.

Izmēģini Latvijas Bankas spēli "Kas bankā iekšā?" ŠEIT!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu