"Ventspils" basketbolisti nodrošina pirmo vietu regulārajā čempionātā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Ventspils" komanda
"Ventspils" komanda Foto: www.bkventspils.lv

Pašmāju čempiones "Ventspils" basketbolisti sestdien nodrošināja pirmo vietu šīs sezonas "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārajā čempionātā.

Ventspilnieki savā laukumā ar rezultātu 91:82 (26:24, 19:18, 22:27, 24:13) pārspēja Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo".

"Ventspils" komandā ar 23 punktiem izcēlās Rihards Lomažs, 21 punktu guva Māris Gulbis, bet pa 14 punktiem guva Džonatans Erledžs un Usmans Dramē, kuram bija arī 13 atlēkušās bumbas.

Viesiem ar 21 punktu un desmit bumbām zem groziem atzīmējās Arnets Multrijs.

Ventspilnieki maču iesāka ar 11 punktu izrāvienu, taču viesi ātri sadeldēja pārsvaru un pirmā ceturtdaļa tika uzvarēta ar nieka diviem punktiem (26:24). Tāpat laukuma saimniekiem veiksmīga bija otrās ceturtdaļas pirmā puse, kurā ar pāris izrāvieniem izdevās panākt 12 punktu pārsvaru. Tiesa, arī šoreiz tallinieši atspēlējās un "Ventspils" pirmo puslaiku uzvarēja ar 45:42.

Otrajā puslaikā bieži mainījās vadība un laukumā izcēlās asumi, taču mača nogalē aukstasinīgāki bija ventspilnieki. Septiņu punktu izrāvienu ar tālmetienu pusotru minūti pirms pamatlaika beigām ievadīja laukuma saimnieku kapteinis Māris Gulbis, kurš panāca 84:81. Tikmēr viesi atbildēja ar nesekmīgiem uzbrukumiem, "Ventspilij" svinot uzvaru.

Vienības tikās sezonas pirmajā spēlē, kad uzvaru savā laukumā ar 97:85 izcīnīja Igaunijas čempione "Kalev"/"Cramo". Tiesa, kopš tā laika labāk klājies ventspilniekiem, kuri guvuši uzvaras visās turpmākajās 27 spēlēs, kamēr Tallinas vienība piedzīvojusi trīs zaudējumus.

Tāpat apvienotās līgas pamatturnīrā ieņemto vietu kārtība noteiks arī komandu pozīcijas Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīra tabulā.

Vēl šodien "Ogre" savā laukumā ar 92:71 (29:19, 31:8, 13:20, 19:24) pārspēja Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbolistus.

Ogrēniešiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Jānis Pozņaks, bet pa 16 punktiem guva Edgars Lasenbergs un Kristaps Dārgais, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas.

"Ogres" pieteikumā atgriezās Kaspars Bērziņš, taču traumas dēļ maču nepabeidza Rihards Zēbergs.

Valmieras komandā ar 20 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Jānis Engers.

Ogrēnieši jau ir nodrošinājuši ceturto vietu kopvērtējumā. Valmierieši, ciešot zaudējumu, vēl negarantēja dalību Latvijas čempionāta izslēgšanas sacensībās. Tiesa, maz ticams, ka tās sīvākā konkurente "Liepāja" svētdien uzvarēs "Kalev"/"Cramo", tāpēc diezgan droši var teikt, ka viņi tajās ir iekļuvusi.

Pirmajā aplī šo abu komandu cīņā "Ogre" viesos guva uzvaru ar 86:71.

Latvijas-Igaunijas līgas regulārais turnīrs noslēgsies svētdien.

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces, kuras 5. un 6.aprīlī sacentīsies Tallinas "Kalev"/"Cramo" mājvietā "Saku Surhall". Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu