Nešs: Dončičs ir neticami unikāls basketbolists

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stīvs Nešs
Stīvs Nešs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" slovēņu zvaigzne ir neticami unikāls basketbolists, uzskata Stīvs Nešs.

"Mavericks" Dončiču izraudzījās pērnā gada draftā ar trešo numuru. Viņam cīņā par gada labākā debitanta balvu konkurenci spēj parādīt tikai Trē Jangs no Atlantas "Hawks".

Pašlaik 20 gadus vecais Dončičs bieži tiek salīdzināt ar Nešu. Dončiča un Kristapa Porziņģa duets jau tiek salīdzināts ar Neša un Dirka Novicka tandēmu, kas kopā spēlēja no 1998. līdz 2004.gadam.

Zīmīgi, ka Dončiča aģents ir arī bijušais Neša aģents - "BDA Sports" dibinātājs Bils Dafijs.

"Viņš ir fenomenāls. Neticams basketbolists. Prasmes. Spēja pielāgoties. Izmērs. Izjūta. Viņš laukumā var darīt daudzas lietas, viņam ir lielisks un daudzpusīgs prasmju arsenāls," atzīst Nešs, kurš šobrīd strādā Goldensteitas "Warriors" un atbild par spēlētāju attīstību.

Medijiem tikpat kā nepieejamais Nešs neskopojas ar komplimentiem Dončiča virzienā.

"Viņš ir neticami unikāls basketbolists, leģendārs jau šādā vecumā. Viņa vecumā un ar tādu augumu būs grūti atrast šādu unikalitāti, precizitāti un spēju spēlēt pēc dribla," uzteica Nešs.

Dončičs šosezon 68 spēlēs vidēji guvis 21,0 punktu un ir rezultatīvākais NBA debitants. Caurmērā vienā mačā viņš veicis arī 5,8 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 7,6 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu