"Kaut kā jādabon līdz laukumiņam." Atlaiž bērnudārza audzinātāju, kura vilkusi bērnu pa zemi (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mazs bērns; ilustratīvs foto.
Mazs bērns; ilustratīvs foto. Foto: LETA

Šī diena, 27. marts, izrādījās pēdējā darba diena kādai privātā bērnudārza "Maziņš ES" audzinātājai, kura pastaigas laikā vienu no bērniem vilkusi pa zemi, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Šo atgadījumi nofilmējusi viena no Duntes ielas nama iedzīvotājām, un video strauji apceļojis apkaimes iedzīvotāju sarakstes grupas. 

Bērnudārza vadība darbinieci pēc notikušā nolēmusi atlaist. LTV ierodoties bērnudārzā, darbiniece rakstīja atlūgumu un stāstīja, ka citādi neesot varējusi rīkoties.

"Jāiet ir, viens laižas, otrs neturas, šņore jātur, visi mūk, ja tu atlaid šņori, šitas guļ uz grīdas. Kaut kā paņēmu te aiz tā čuprīša un kaut kā jādabon tie bērni līdz laukumiņam un jāiet visiem obligāti," pauda darbiniece.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija aicina zēna vecākus vērsties inspekcijā ar iesniegumu un pievērš uzmanību arī otram bērnam, kas, kā redzams video materiālā, pārāk tālu atpalicis no grupiņas. 

Jāpiebilst, ka pirms nepilna gada no šī paša bērnudārza noklīda divgadīga meitenīte. Braucot garām automašīnā viņu pamanīja viena no ēkas iedzīvotājām, kura izsauca pašvaldības policiju. Vēlāk atklājās, ka audzinātājas nemaz nebija pamanījušas bērna prombūtni, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu