Francijas valdību atstāj trīs ministri, lai kandidētu EP vēlēšanās

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Francijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons Foto: SIPA/Scanpix

Francijas valdību trešdien, 27. martā, atstāja trīs ministri, kas gatavojas balotēties gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) un pašvaldību vēlēšanās, paziņoja prezidenta Emanuela Makrona birojs.

Kopš Makrona centriskās valdības izveidošanas 2017. gadā no tās ir aizgājuši 10 ministri.

Prezidenta biroja paziņojumā teikts, ka trešdien valdību atstāja Eiropas lietu ministre Natālija Luazo, kas būs Makrona centriskās partijas "Republika, uz priekšu" (LREM) kandidātu saraksta augšgalā Eiroparlamenta vēlēšanās maijā, kā arī valdības preses sekretārs Benžamēns Grivo un digitālās ekonomikas valsts ministrs Munīrs Mahžubī, kuri plāno balotēties Parīzes mēra vēlēšanās 2020. gadā.

Prezidenta administrācija neminēja, kas nomainīs viņus šajos amatos, bet ir gaidāms, ka tas tiks paziņots līdz pirmdienai, kad ir paredzēta Makrona valdības nākamā sēde.

Ir ziņots, ka Eiropas lietu ministra amatu varētu ieņemt Makrona konsultants Eiropas jautājumos Klemāns Bons.

Šis amats ir svarīgs Francijas nostājas paušanai breksita sarunās.

Pērn Makrona valdību atstāja ekoloģijas ministrs Nikolā Ilo, apsūdzot Makronu nepietiekamas prioritātes piešķiršanā vides reformām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu