LTV vadību uztic "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķim Eināram Gielam

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Einārs Giels
Einārs Giels Foto: Zane Bitere/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien, 28. martā, nolēma Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināt Eināru Gielu, bet valdes locekļa amatā digitālās attīstības un satura jautājumos - Evu Juhņēviču, liecina NEPLP lēmums.

NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete uzsvēra, ka līdz ar jaunās valdes apstiprināšanu "sabiedriskajā televīzijā sākas jauni laiki".

Pieņemot lēmumu, padome ņēma vērā pretendentu spēju un gribu savstarpēji sadarboties, kā arī izpratni par mediju vidi un sabiedriskajiem medijiem, uzsvēra Druviete.

"Jāsaka, ka kopumā tiek dots augsts uzticēšanās kredīts no NEPLP puses. Konkursa gaitā guvām pārliecību, ka pretendenti ir augsti motivēti, ar pašiniciatīvu. Padome uzticas jaunieceltajai valdei," uzsvēra Druviete.

Viņa pauda cerību, ka jaunā valde spēs ienest aktīvas pārmaiņas un attīstīt LTV un sabiedriskos medijus.

 Jaunā valde amatā stāsies 15.aprīlī. 

Savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču.

"Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķis Einārs Giels

Kopumā uz vakantajiem amatiem LTV valdē sākotnēji saņemti 36 pieteikumi, savukārt līdz konkursa pēdējai kārtai tika seši pretendenti

Juhņēviča, Giels, SIA "GMI" projektu īpašnieks Gints Miķelsons, elektroniskā plašsaziņas līdzekļa "MIX Media Group" mārketinga un reklāmas direktors Andris Māliņš, biznesa augstskolas "Turība" Juridiskās fakultātes Tiesību zinātņu katedras viesdocents Jānis Rušenieks un Latvijas Televīzijas pagaidu valdes locekle Vikija Valdmane - Rozenberga.

Uz abiem amatiem kandidēja trīs no sešiem pretendentiem - Juhņēviča, Māliņš un Rušenieks, savukārt Giels un Miķelsons kandidē uz valdes priekšsēdētāja amatu, bet Valdmane-Rozenberga kandidē uz valdes locekles amatu.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 28. decembrī NEPLP kā valsts kapitāldaļu turētāja vienbalsīgi nolēma izteikt neuzticību LTV valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem un valdes loceklim Sergejam Ņesterovam.

NEPLP pārstāvji norādīja, ka LTV 2017. un 2018. gadā nav nodrošinājusi stratēģisku attīstības projektu plānošanu un uzraudzību noteiktajos termiņos un budžeta rāmjos, kas rada risku, ka nodokļu maksātāju līdzekļi netiek izlietoti iespējami efektīvi sabiedrības interesēs.

LTV valdē darbu turpina valdes loceklis finanšu jautājumos Ivars Priede.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu