Revīzijas komisija atkārtoti pieprasa Ušakovam audita ziņojumu par RS darbību (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija
Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija Foto: LETA/ Ieva Makare

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija atkārtoti prasa Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) iesniegt auditorkompānijas "Ernst&Young Baltic" (EY) ziņojumu par SIA "Rīgas satiksme" darbību, informēja parlamenta Preses dienestā.

Komisija dokumentu prasa iesniegt līdz 1.aprīlim plkst. 10 un ziņojuma nesaņemšanas gadījumā komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens (KPV LV) iecerējis rosināt parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi, kas politiķa ieskatā nodrošinātu piekļuvi audita ziņojumam.

Satversmē noteikts, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentārās izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešā daļa jeb vismaz 34 Saeimas deputāti.

Komisijas priekšsēdētājs uzsver, ka "dokumenta neiesniegšana ir necieņas izrādīšana komisijai un Latvijas iedzīvotājiem, kuriem ir tiesības ar komisijas starpniecību uzzināt šī dokumenta saturu".

"Esam uzdevuši Ušakovam kā uzņēmuma kapitāla daļu turētājam līdz pirmdienas rītam iesniegt patvaļīgi noslepenoto auditoru ziņojumu. Neizpildes gadījumā kā komisijas vadītājs rosināšu izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju, kurai būs tiesisks pamatojums pieprasīt ziņojumu tiesībsargājošajām institūcijām," sola Ģirģens.

Publisko izdevumu komisija iepriekš SIA "Rīgas satiksmei" un Rīgas domes priekšsēdētājam Ušakovam pieprasīja iesniegt pašvaldības uzņēmuma revīzijas ziņojumu par kapitālsabiedrības darba efektivitāti. Uzņēmums atteicās to darīt, aizbildinoties ar līguma konfidencialitātes nosacījumiem, tādā veidā kavējot komisijas darbu, pauž Ģirģens.

Kā ziņots, Publisko izdevumu komisijas deputāti šonedēļ asi kritizēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nespēju aktīvāk ietekmēt situāciju pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme", kā arī klātesošajiem kapitālsabiedrības vadītājiem pārmeta augstprātīgo attieksmi, atbildot uz jautājumiem.

Jau vēstīts, ka auditorkompānija EY sagatavojusi ziņojumu par situāciju "Rīgas satiksmē". Auditori norādījuši, ka pēdējo piecu gadu periodā bijušās uzņēmuma valdes vadībā "Rīgas satiksmei" nodarīti desmitiem miljonu eiro zaudējumi, kas radušies, pieņemot nesaimnieciskus lēmumus, noslēdzot neizdevīgus sadarbības līgumus un citos veidos.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu