"Tas izskatās pēc bēgšanas, nepārprotami!" Zīle par Ušakova kandidēšanu EP vēlēšanās (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Roberts Zīle
Roberts Zīle Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Kamēr jūs neatlaižat šo domi, rezultāta nav," Rīgas mēra Nila Ušakova (S) kandidēšanu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās komentē EP deputāts un vēlēšanu kandidāts Roberts Zīle (NA), vēsta LNT raidījums "900 sekundes".

"Rīgas otrā vicemēra amata izveidošana parāda to, ka var šo sistēmu uzturēt, arī pats atrodoties citā vietā," atzīst Zīle.

Politiķis apgalvo, ka Ušakovs šobrīd bēg no skandāliem Rīgas domē un pašvaldības kapitālsabiedrībās.

"Ušakovs gribēja tāpat startēt EP vēlēšanās, arī bez šī te skandāla, ko viņš nojauta, iespējams, līdz tas uzauga visai sabiedrībai kā redzams skandāls."

Zīle pieļauj, ka Rīgas mērs par pusgadu nokavēja brīdi, lai korekti paziņotu, ka viņš startēs Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

"Tagad tas izskatās pēc bēgšanas, nepārprotami, bet, es gribu pateikt, ka Eiropas Parlamentā, ar ļoti maziem izņēmumiem, kad ir izteiktas politiskas aizdomas par vajāšanu, visus izdod. Tas nozīmē, ka, par nelaimi, viņš saglabā šo mandātu līdz brīdim, kad notiek tiesvedība, kas Latvijā, kā mēs zinām, var ilgt gadiem ilgi, bet, katrā ziņā, šāds deputāts, kurš ir izdots jau vajāšanai, un par ļoti nopietniem aizdomās turamiem noziegumiem, nu, viņš zaudē savu politisko ietekmi."

EP vēlēšanu kandidāts no NA saraksta ir pārliecināts, ka Ušakovs tiks ievēlēts EP, taču viņam neizdošoties īstenot priekšvēlēšanu laikā sacīto, ka šādā veidā varēs palīdzēt Rīgai.

"Nu, nav tur tādas iespējas. Nerunājot par kāds konkrētas valsts budžetiem, kur nu vēl par kādu galvaspilsētu. Ja tiešām grib kaut ko izdarīt rīdzinieku labā, tad tas ir jādara Rīgā," piebilst Zīle.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu