Meklē meteoroloģijas centra valdes priekšsēdētāju, piedāvājot 5186 eiro mēnešalgu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vējrādis.
Vējrādis. Foto: Lita Krone/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) izsludinājusi konkursu uz valsts SIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" (LVĢMC) valdes priekšsēdētāja amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

VARAM pārstāve Vita Krieviņa aģentūrai LETA sacīja, ka Kristaps Treimanis, kurš LVĢMC valdes priekšsēdētāja amatu ieņem kopš 2015. gada, savu atlūgumu VARAM nolēmis iesniegt pats.

Starp amata kandidātiem izvirzītajām prasībām ir augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība ekonomikas, finanšu, vides pārvaldības, tiesību, vadības vai eksakto zinātņu jomā, un vismaz trīs gadu darba pieredze vadošā amatā, kura pakļautībā bijuši ne mazāk kā 30 darbinieki.

Tāpat no kandidātiem tiek gaidītas zināšanas par kapitālsabiedrības darbības jomām un stratēģisks redzējums par kapitālsabiedrības attīstību, zināšanas par korporatīvās pārvaldības principiem un finanšu resursu pārvaldīšanu, risku vadību un izpratne par funkciju deleģēšanu, valsts valodas zināšanas un labas angļu valodas zināšanas, kā arī nevainojama reputācija.

Kā amata kompetences norādītas stratēģiskā plānošana, spēja veidot pozitīvas attiecības un uzņemties vadītāja lomu, lai nodrošinātu kapitālsabiedrības mērķu sasniegšanu, spēja noteikt mērķus un plānot savas darbības, lēmumu pieņemšana un atbildība, kā arī pārmaiņu vadīšana un komunikācija.

LVĢMC valdes priekšsēdētāja mēnešalga ir 5186 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Tāpat izsludināts konkurss uz LVĢMC otra valdes locekļa amatu. Krieviņa skaidroja, ka pašreizējais valdes loceklis Jānis Lapiņš turpina darbu, taču otra valdes locekļa amats jau ilgu laiku ir vakants, jo pagājušā gada oktobrī kapitālsabiedrības izsludinātais konkurss beidzās bez rezultāta.

Amata kandidātiem jābūt augstākajai akadēmiskajai vai otrā līmeņa augstākajai profesionālajai izglītībai ekonomikas, finanšu, vides pārvaldības, tiesību, vadības vai eksakto zinātņu jomā. Tāpat jābūt vismaz trīs gadu darba pieredzei vadošā amatā kādā no jomām, kurā darbojas LVĢMC.

No pretendentiem tiek gaidītas zināšanas par LVĢMC darbības jomām, kā arī zināšanas par korporatīvās pārvaldības principiem un finanšu resursu pārvaldīšanu. Amata kandidātiem jāsniedz stratēģisks redzējums par kapitālsabiedrības attīstību. Saskaņā ar konkursa nolikumu, pretendentiem jābūt labām valsts valodas, kā arī divu svešvalodu zināšanām.

Kandidātiem jāpiemīt arī spējai veidot pozitīvas attiecības un uzņemties vadītāja lomu, kā arī jāpiemīt spējai noteikt mērķus un plānot savas darbības. Vakantā amata pretendentiem jābūt ar nevainojamu reputāciju.

Kandidāti līdz 12. aprīlim savus pieteikuma dokumentus var iesniegt personīgi VARAM Personāla nodaļā, Rīgā, Peldu ielā 25, vai iesūtīt uz e-pastu "personals@varam.gov.lv" ar norādi "Konkursam uz LVĢMC valdes priekšsēdētāja amatu".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu