Grieķijā policija iesaistījusies sadursmēs ar migrantiem (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Grieķijas policija piektdien apturēja vairākus simtus migrantu, kas mēģināja doties gājienā no Salonikiem uz 60 kilometru attālo robežu ar Ziemeļmaķedoniju, vēstījusi raidorganizācija ERT.

Migrantu grupai sastopoties ar specvienību policistiem, izraisījušās nelielas sadursmes.

Migranti bija nolēmuši doties ceļā, izplatoties baumām, ka viņiem tiks ļauts šķērsot robežu ar Ziemeļmaķedoniju, kas migrantiem tika slēgta pirms trim gadiem.

ANO bēgļu aģentūra brīdināja cilvēkus, ka šai informācijai, kas tiek izplatīta internetā, nevajadzētu ticēt.

Līdzīgs incidents notika ceturtdien, kad policija pret migrantiem, kas likumsargus apmētāja ar akmeņiem, lika lietā piparu gāzi.

Migrācijas krīzes kulminācija tā dēvētajā Balkānu maršrutā tika pieredzēta 2015. un 2016.gadā, kad miljons nelegālo imigrantu no Grieķijas devās tālāk uz turīgajām Rietumeiropas valstīm.

Foto: Migranti Grieķijā pie Maķedonijas robežas bloķē dzelzceļa līniju

Nelegālo imigrantu skaits, kas ierodas Grieķijā, strauji saruka pēc 2016.gada marta, kad tika noslēgta Eiropas Savienības un Turcijas vienošanās par bēgļiem un migrantiem, tomēr nelegālie imigranti turpina ierasties Grieķijā.

Atbilstoši ANO datiem februārī Grieķijā bija 75 000 bēgļu un migrantu, no viņiem 60 000 - Grieķijas kontinentālajā daļā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu