Elektriķa kļūdas dēļ daudzdzīvokļu namā Zemgalē nosvilst sadzīves tehnika (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elektroenerģijas sadales skapis. Ilustratīvs foto.
Elektroenerģijas sadales skapis. Ilustratīvs foto. Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Kalnciemā AS "Sadales tīkls" elektriķis daudzdzīvokļu namā veica skaitītāju nomaiņu, taču tā rezultātā cieta nama iedzīvotāju sadzīves tehnika, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Nelaimes dienā piektā stāva iedzīvotāja Līga saņēma zvanu no meitas. Raudošā balsī meita stāstīja par kūpošu televizoru.

Līga steidzās mājās. Kāpņu telpā viņa pamanīja elektriķi, kam sākumā nepievērsa lielu vērību.

Pabijusi kādu laiku dzīvoklī, sieviete devās pie elektriķa, kurš tobrīd runāja pa telefonu.

"Viņš kādam teica, ka kaut kam nejauši pieskāries. Tā esot sanācis," atceras Līga.

"Viņš man stāstīja, ka nekam tādam nevajadzēja notikt, jo strādājis pirmajā stāvā. Tehnika savulaik maksāja vairāk nekā 1000 eiro."

Jau otro nedēļu dzīvoklī nav siltais ūdens. Pārtiku arī nav iespējams uzglabāt, jo ledusskapis nedarbojas, vēsta "Bez Tabu"

Pēc dažām dienām elektriķis atgriezās un sastādīja aktus par bojātajām iekārtām. Izrādās, arī citos dzīvokļus bojāta sadzīves tehnika.

AS "Sadales tīkls" konkrētais gadījums izvērtēts un pieņemts lēmums kompensēt iedzīvotājiem radītos zaudējumus, TV3 raidījumam pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Imants Krūmiņš.

"Mūsu darbinieks pakustināja iekšējo ēkas elektrotīkla nulles vadu. Attiecīgi vienā no fāzēm parādījās paaugstināts spriegums, to sajuta pārējie mājas iedzīvotāji, pastāstīja Krūmiņš. "Mēs šoreiz kompensēsim radušos zaudējumus."

AS "Sadales tīkls" pārstāvis arī parāda fotoattēlus, kuros redzama konkrētā nama apsaimniekotāja paviršā attieksme pret kārtību sadales skapī, vēsta "Bez Tabu". Viņš norāda, ka Kalnciema namu apsaimniekotājs ierindojams sadaļā – "kā nedarīt".

Ja namu apsaimniekotājs sadales skapī būtu uzturējis kārtību, avārija nebūtu notikusi - uzskata Krūmiņš.

Akts par bojāto sadzīves tehniku jau gatavs. Kā stāsta Līga, iedzīvotājiem tehnika vēl jānogādā pie sertificēta elektriķa, lai sagatavotu defektācijas aktu un tāmi, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu