Tur dzīvo ne tikai žurkas, bet arī čūskas! Jelgavas iedzīvotājus apdraud kaimiņš-mantu vācējs (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jelgavas vasarnīcu kooperatīva jau gadiem ilgi dzīvo vīrietis, kuram ir mantu vākšanas mānija. Kaimiņu pacietības mērs esot pilns, jo mantu vākšana ir kļuvusi nekontrolējama. Teritorijā, kas aizkrauta ar visdažādākajiem priekšmetiem un drazām, dzīvojot ne tikai žurkas, bet arī čūskas, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Iedzīvotāji esot ziņojuši par savu kaimiņu visdažādākajām iestādēm, taču visi noplātot rokas, tikmēr kaimiņa savākto mantu kalni aug augumā, un viņš savus krājumus aizvien papildina. Tā tas turpinoties jau gadiem, vēstīts sižetā.

"Pagājušajā gadā tur jau bija odzes. Tur visu laiku kaut kas kustas, rāpo, zem tiem atkritumiem. Tas viss apdraud gan mūs, gan mūsu bērnus un viņu veselību," sašutusi kaimiņiene skaidrojusi "Bez Tabu".

Raidījums sazinājies gan ar vietējo Pārtikas un veterināro dienestu, gan ar citu iestāžu pārstāvjiem. Visi sūta viens pie otra.

"Tas nav saistīts ne ar pārtiku, ne dzīvniekiem, tie ir atkritumi, un tā jau ir vide. Tā nav veikala teritorija, nav lauksaimniecības dzīvnieki, tad tas uz mums neattieksies," raidījuma žurnālistiem teikusi Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve.

PVD pārstāve ieteikusi ziņot Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centram, kas turpretim atbildējis, ka viņi nevarot neko iesākt, jo tā zeme nav pilsētas īpašums.

"Tiem, kam pieder tā zeme, viņiem arī ir jāsakopj. Ja būtu pilsētas īpašums, tad būtu pašvaldības pārziņā," Pašvaldības operatīvās informācijas centra pārstāvis atklājis raidījumam.

Šai gadījumā varot līdzēt pašvaldības policija. "Bez Tabu" uzaicinātajiem kārtībsargiem šī adrese jau esot pazīstama.

Jelgavas pašvaldības policisti esot veikuši pārrunas ar vācēju, kad vīrietis vēl dzīvojis dzīvoklī, taču drīz vien to esot pārdevis un mantību turpinājis vākt sava tēva īpašumā.

Reiz vīrieti sodījuši ar 20 eiro naudas sodu par teritorijas nesakopšanu, taču nekas neesot mainījies, policisti apgalvojuši sižetā.

Pagājušajā gadā atkal noformējuši protokolu un sods jau bijis 70 eiro, taču tas joprojām neesot samaksāts. Mantu vācējs joprojām turpinot nest visdažādākos priekšmetus uz savu pagalmu un kraut kaudzēm vien.

Ne policija, ne citi šai gadījumā nedrīkstot iekļūt privātīpašumā vai visas drazas no tā aizvākt, informējis "Bez Tabu".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu