Lielbritānija cer apturēt bezvienošanās "Brexit" ar jaunu likumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilsutratīvs attēls
Ilsutratīvs attēls Foto: Unsplash

Lielbritānijas parlaments pirmdien, 8. aprīlī,  pieņēma jaunu likumu, kura mērķis ir novērst bezvienošanās "Brexit" šonedēļ, liekot valdībai lūgt Eiropas Savienības līderiem "Brexit" atlikšanu.

Saskaņā ar šo likumu valdībai šodien, 9. aprīlī, būs jāiesniedz parlamentā priekšlikums par "Brexit" atlikšanu, ko tā trešdien lūgs Eiropas Savienības (ES) samitā. Parlamenta deputāti varēs balsot par to un izteikt ierosinājumus par "Brexit" atlikšanas ilgumu.

Lielbritānijas valdība ir pret šo jauno likumu, jo uzskata, ka tas varētu ierobežot tās iespējas sarunās ar Eiropas Savienību. 

Parlamentāriešiem savu nostāju jau paziņoja Andrea Ledsoma, kas pārstāv valdību parlamentā: "Tas ir ļoti slikts darbs, es fundamentāli iebilstu pret to uz tā pamata, ka tas ir pilnīgi nekonvencionāls."

Likums tika pieņemts pēc parlamentāriešu iniciatīvas, neievērojot normālo kārtību, pēc kuras parlaments debatē un pieņem valdības ierosinātu likumu.

Šis likums ļauj valdībai lūgt "Brexit" atlikšanu uz jebkuru laiku, sākot no 22.maija.

Jau tika vēstīts, ka premjerministre Terēza Meja ir lūgusi "Brexit" atlikšanu līdz 30.jūnijam, bet galīgo lēmumu pieņems pārējo 27 Eiropas Savienību dalībvalstu līderi un atlikšana varētu izrādīties ilgāka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu