Revīzijas komisija skatīs auditorkompānijas ziņojumu par RS darbību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija šodien, 9. aprīlī, izskatīs auditorkompānijas "Ernst&Young Baltic" (EY) ziņojumu par SIA "Rīgas satiksme" darbību, informēja parlamenta Preses dienestā.

Komisija uzklausīs uzaicināto personu un Saeimas Juridiskā biroja pārstāvju viedokli par iespēju ziņojumu skatīt atklātā sēdē vai arī lemt par sēdes statusa maiņu uz slēgtu sēdi.

Komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens (KPV LV), iepazīstoties ar dokumenta saturu, aicinājis Valsts ieņēmumu dienestu veikt "Rīgas satiksmes" un tā sadarbības partneru nodokļu auditu laika posmā par pēdējiem trīs gadiem, papildus veicot nodokļu auditu arī visiem sadarbības partneru patiesā labuma guvējiem.

Komisija uz sēdi aicinājusi "Rīgas satiksmes", Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas (VARAM), Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Valsts policijas, Iepirkumu uzraudzības biroja, Rīgas pašvaldības un citu pušu pārstāvjus.

Publisko izdevumu komisijā norāda, ka tā jau iepriekš "Rīgas satiksmei" un Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) pirms viņa atstādināšanas no amata bija pieprasījusi iesniegt pašvaldības uzņēmuma revīzijas ziņojumu par kapitālsabiedrības darba efektivitāti.

Tomēr uzņēmums atteicās to darīt, aizbildinoties ar līguma konfidencialitātes nosacījumiem, tādā veidā kavējot komisijas darbu, norāda Saeimas Preses dienestā.

Pēc atkārtota pieprasījuma EY ziņojums tika iesniegts komisijā līdz noteiktajam termiņam.

Kā ziņots, Publisko izdevumu komisijas deputāti iepriekš asi kritizēja VARAM nespēju aktīvāk ietekmēt situāciju pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme", kā arī klātesošajiem kapitālsabiedrības vadītājiem pārmeta augstprātīgo attieksmi, atbildot uz jautājumiem.

Tāpat vēstīts, ka auditorkompānija EY sagatavojusi ziņojumu par situāciju "Rīgas satiksmē".

Auditori norādījuši, ka pēdējo piecu gadu periodā bijušās uzņēmuma valdes vadībā "Rīgas satiksmei" nodarīti desmitiem miljonu eiro zaudējumi, kas radušies, pieņemot nesaimnieciskus lēmumus, noslēdzot neizdevīgus sadarbības līgumus un citos veidos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu