Saeimā vēl nav saņemti lūgums izdot Zakatistovu kriminālvajāšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Balsošana 13.Saeimas pirmajā sēdē.
Balsošana 13.Saeimas pirmajā sēdē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimā vēl nav saņemts tiesībsargājošo iestāžu lūgums izdot kriminālvajāšanai deputātu Ati Zakatistovu (KPV LV), sacīja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadītāja Janīna Kursīte-Pakule (VL-TB/LNNK).

Satversme nosaka, ka pret deputātu nevar uzsākt kriminālvajāšanu bez Saeimas piekrišanas.

Ja tiesībsargājošās iestādes prasa Saeimai izdot kādu deputātu, šo jautājumu vispirms izskata Mandātu komisija, kas arī sagatavo lēmumprojektu, par kuru lemj parlaments.

Ja Saeima piekrīt kriminālvajāšanas uzsākšanai pret kādu deputātu, viņš zaudē tiesības piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi, līdz kriminālvajāšanas izbeigšanai vai līdz brīdim, kad stājas spēkā notiesājošs tiesas spriedums. Šajā laikā deputāts saņem pusi sava atalgojuma.

» KNAB par krāpšanu rosina apsūdzēt Zakatistovu un Tamužu

Zakatistovs noliedz vainu saistībā ar iespējamo apsūdzību krāpšanā un vēlas iepazīties ar izveidojušos situāciju, žurnālistiem pauda politiķis.

Viņš norādīja, ka nav iesaistīts krāpšanā, paužot, ka ir tikušas sniegtas konsultācijas, bet sīkāk nestāstīja, ko tieši ir konsultējis.

Jautājumā par iespēju nolikt Saeimas deputāta mandātu izdošanas kriminālvajāšanai gadījumā Zakatistovs pauda, ka vēl apsvērs savas iespējas.

Izmeklēšanas laikā konstatēts, ka krāpšana, iespējams, izdarīta juridiskās personas interesēs, neminot personas vārdu, informēja KNAB.

Tāpat KNAB norādīja, ka šī kriminālprocesa ietvaros sākts process piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai.

Šis kriminālprocess sākts pamatojoties uz procesa virzītāja lēmumu par cita KNAB kriminālprocesa sadalīšanu, norādīja KNAB.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu