Augusts Brigmanis zaudē amatu; par LZS jauno priekšsēdētāju kļūst Armands Krauze (10)

Papildināts
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
LZS pašreizējais priekšsēdētājs Augusts Brigmanis
LZS pašreizējais priekšsēdētājs Augusts Brigmanis Foto: Ieva Leiniša / LETA

Sestdien, 13. aprīlī, Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā amatu zaudēja partijas ilggadējais priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Viņa vietā amatā stājas Armands Krauze.

LZS kongresā partijas priekšsēdētāja amatam bija izvirzīti trīs kandidāti - Brigmanis, Armands Krauze un Ringolds Arnītis. Jau pirmajā vēlēšanu kārtā Brigmanis savāca vismazāk balsu un izstājās no cīņas par amatu.

Otrajā kārtā kongresa delegāti balsoja par Krauzes un Arnīša kandidatūrām, kuri pirmajā kārtā saņēma līdzīgu atbalstu.

Brigmanim salīdzinoši īsā laika posmā šis ir jau otrais politiskais zaudējums - pērnā gada rudenī viņš netika pārvēlēts Saeimā, kur ilgus gadus bija vadījis Zaļo un zemnieku savienības frakciju. Krauze vēlēšanās saņēma pietiekamu vēlētāju atbalstu iekļūšanai Saeimā, savukārt Arnītim gāja vēl sliktāk nekā Brigmanim un viņš palika vēl tālāk "aiz strīpas".

Kā vēsta raidījums "TV3 ziņas", sestdien, 13. aprīlī, Jelgavas pilī Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā notiekošajās vēlēšanās par LZS jauno priekšsēdētāju kļuvis Armands Krauze.

Otrajā kārtā tā brīža ZZS valdes priekšsēdētājs un LZS priekšsēdētāja vietnieks Krauze saņēma 152 delegātu atbalstu, kamēr LZS valdes loceklis Ringolds Arnītis – 94.

Runās pirms balsojuma tika atzīts, ka Saeimas vēlēšanu gads partijai nav bijis veiksmīgs.

Brigmanis kritizēja, ka ZZS pārstāvja Māra Kučinska vadītās valdības sniegums nav bijis tāds, kādu to sagaidīja vēlētāji.

Reizē ZZS paveikusi arī pozitīvus darbus, tajā skaitā augusi minimālā alga, tāpat prioritāte bijusi veselība, kurai par 200 miljoniem eiro palielināts finansējums.

Brigmanis norādīja, ka salīdzinoši augstie reitingi bija iemidzinājuši partijas modrību, tāpat klupšanas akmeņi bija reformu veikšana, kas nebija pienācīgi izskaidrotas, pārāk maz uzklausīti partijas biedri un nav ticis novērtēts iedzīvotājos valdošais noskaņojums.

Politiķis akcentēja, ka partijai nepieciešami skaidri ideoloģiskie uzstādījumi un partijas kadru atjaunošana jeb paaudžu nomaiņa.

Brigmanis pauda pārliecību, ka ZZS izdosies tikt galā ar šo situāciju, ko apliecinot tas, ka partijas rindas papildinās.

Kritiku Kučinska valdībai neslēpa arī LZS sadarbības partneris, ZZS ietilpstošās partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kurš politiskā spēka ne visai labos rezultātus Saeimas vēlēšanās saistīja ar vēlētāju negatīvo vērtējumu Kučinska valdības veiktajām reformām.

Lembergs pauda, ka par neveiksmi atbild visa politiskā partija, ko vēlētāji parādīja vēlēšanu dienā. Politiķis norādīja uz ne pārāk labu vērtējumu iedzīvotāju aptaujā tā laika Ministru prezidentam Kučinskim.

"Latvijai un Ventspilij" vadītājs izteicās, ka pie ZZS rezultātiem nebūtu pamats īpaši vainot populistus, jo tie ir bijuši uz visām vēlēšanām, un Zaļo un zemnieku savienības nekad neesot sacentusies populismā.

Gan Brigmanis, gan Lembergs mudināja nešķelt ZZS, jo LZS tieši kopā ar Zaļo partiju esot iespējas sasniegt labākos rezultātus.

LZS kongresā šodien notiks arī valdes vēlēšanas.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu