No Vecmīlgrāvja uz Bolderāju 15 minūtēs; pilsētas arhitektu nākotnes ideja (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pa sauszemi attālums starp Vecmīlgrāvi un Bolderāju ir 28 kilometri, bet, pārvietojoties ar laivu pa ūdeni, tikai trīs kilometri. Rīgas pilsētas arhitekta birojs ir izstrādājis projektu, kura ietvaros tiktu atjaunota laivu satiksme, vēsta LTV7.

Brauciens no Vecmīlgrāvja uz Bolderāju ar sabiedrisko transportu ilgst aptuveni divas stundas. Pirms trīsdesmit gadiem abas apkaimes savienoja laivu pārvadājumi un ceļā vajadzēja pavadīt tikai 15 minūtes.

Gvido Princis, Rīgas pilsētas arhitekts LTV7 skaidro:

"Mēs runājam par to, ka sākumposmā tas palīdzētu Vecmīlgrāvja iedzīvotājiem atrast darbu otrā krastā. Noteiktā laikā tikt uz darbu - un tad atpakaļ mājās. Šī sistēma noteikti darbotos ar "e-talonu". Vai jūs sēžaties tramvajā, autobusā, vai laivā, nav atšķirības." 

Pēc pašreizējā projekta iespējami divi maršruti - no Vecmīlgrāvja uz Bolderāju izbrauktu motorlaivas ar ietilpību līdz 50 cilvēkiem, atpakaļ dodoties pa Loču kanālu. Savukārt no Mangaļsalas uz Bolderāju un atpakaļ ūdenstransports kursētu pa Buļļupi.

Piestātne varētu atrasties Vecmīlgrāvī, Zivju ielā. Vieta ir piemērota, jo blakus ir sabiedriskā transporta pietura, tomēr pašlaik piekļuves ūdenim nav. 

Princis stāsta, ka šāda veida projekta īstenošana nesastādīs miljonus eiro:

"Pirmajā stadijā uzskatām, ka laivu satiksmes ziņā var paļauties uz privāto sektoru, proti, cilvēkiem, kuriem jau ir laivas un kuri strādā tūrisma sfērā. Viņi ir gatavi piedāvāt šādus pakalpojumus, lai saprastu, kā tas strādā."

Bolderājā, pie Kapteiņu ielas, varētu parādīties jau pēc skaita otrā piestātne. Netālu ir arī sabiedriskā transporta pietura, un krasts ir brīvi pieejams.

Transporta Ministrs Tālis Linkaits ("Jaunā konservatīvā partija") nav pret šādu maršrutu, ja vien no iedzīvotājiem būtu pieprasījums. 

Tas vai projekts tiks realizēts un kas ar to notiks nākotnē, iespējams, būs zināms ne agrāk kā šī gada vasarā. Jūnijā Pilsētas arhitekta birojs sola tikties ar Rīgas pašvaldības, ostas un abu apkaimju pārstāvjiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu