Pasaules bīstamākais putns noknābā saimnieku līdz nāvei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Kāds milzīgs putns, kazuārs, ar gariem nagiem uz katras kājas, nogalinājis savu saimnieku pēc tam, kad viņš nokritis savas mājas pagalmā Floridā, vēsta CNN.  

Putna īpašnieks bijis kāds 75 gadus vecs vīrietis vārdā Mārvins Hajos. CNN vēsta, ka Mārvins veica zvanu 911 glābšanas tālruni pulksten 10 no rīta. Pēc brīža 911 saņēma otru zvanu no kādas citas personas, kura ziņoja par to, ka nepieciešama palīdzība kādam cilvēkam, kuru saknābājis milzīgs putns, stāsta šerifa biroja vadītājs Džošuā Krezs.

Neatliekamā medicīniskā palīdzība nogādāja Mārvinu uz tuvāko slimnīcu, kur viņš mira.

Mirušais kazuāra īpašnieks bija Austrālijas un Jaungvinejas reti sastopamo putnu selekcionārs, sacīja Aļošua apgabala policijas priekšnieka vietnieks Džefs Teilors.

Floridas Zivju un savvaļas dzīvnieku aizsardzības komisija uzskata, II šķiras savvaļas dzīvnieki rada nopietnus draudus cilvēkiem, kā arī šiem putniem ir nepieciešami īpaši sprosti, lai tos turētu mājās. ASV Aizsardzības komisija atgādina, ka šo putnu īpašniekiem jābūt pamatīgai pieredzei ar dzīvniekiem, lai nenotiktu nelaime.

II šķiras klasē tiek iekļauti tādi dzīvnieki kā: aligatori, medus āpši un leopardi. Savukārt, I klasē ietilpst parastie plēsēji - lauvas, tīģeri un lāči.

Kazuārs tiek uzskatīts par ļoti bīstamu putnu! Iedomājieties katrai kājai duncim līdzīgs kauls, kas ir 10 centimetru garš! Tas var nogalināt jebkuru plēsēju ar vienu spērienu!

Kazuārs ir liels, nelidojošs putns, kas visciešāk saistīts ar putnu emu.Tas var aizskriet līdz 50 kilometriem, uzlēkt gaisā nedaudz augstāk par diviem metriem un ir prasmīgs peldētājs. Šis putns var izaugt līdz 1,50 m un smagākās mātītes var svērt vairāk nekā 75 kilogramus. Tēviņi parasti sver līdz 60 kilogramiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu