Miljardieris Arno ugunsgrēkā cietušās katedrāles atjaunošanai sola 200 miljonus eiro (5)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Francijas miljardieris Bernārs Arno.
Francijas miljardieris Bernārs Arno. Foto: Reuters/ScanPix

Francijas miljardieris Bernārs Arno, kas kontrolē plašo luksusa preču konglomerātu LVMH, otrdien, 16. aprīlī, paziņojis, ka viņa ģimene un uzņēmums ieguldīs 200 miljonus eiro ugunsgrēkā cietušās Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanā.

"Arno ģimene un LVMH, izrādot solidaritāti pēc šīs nacionālās traģēdijas, piedalīsies izcilās katedrāles - Francijas, tās mantojuma un tās vienotības simbola - rekonstrukcijā," teikts ģimenes un uzņēmuma paziņojumā.

Francijas prezidents Emanuels Makrons solījis, ka ugunsgrēkā cietušais Parīzes gotikas arhitektūras meistardarbs tiks atjaunots.

» Deg Parīzes Dievmātes katedrāle. Aculiecinieku foto un video

Jau ziņots, ka pirmdienas pēcpusdienā Parīzes Dievmātes katedrālē izcēlās ugunsgrēks. Liesmas apņēma tās jumtu, un ugunsgrēka rezultātā sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile, kas bijusi pārāk augsta, lai ugunsdzēsēji varētu to dzēst.

Kā norādīja ugunsdzēsības dienests, ugunsgrēka izcelšanās varētu būt saistīta ar veiktajiem renovācijas darbiem. Parīzes prokuratūra sākusi izmeklēšanu par ugunsgrēka izcelšanos.

Policija pavēstīja, ka neviens cilvēks ugunsgrēkā nav gājis bojā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu