Klaipēdas jaundzimušo mazuli ar četrām promilēm alkohola asinīs māte audzināšot pati (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mazulis ar mammu
Mazulis ar mammu Foto: Publicitātes foto

Klaipēdā pirms dažām dienām nāca pasaulē mazulis četru promiļu reibumā. Māte, kura dzemdību laikā pati bija alkoholisko vielu reibumā, pavēstījusi bērnu tiesību speciālistiem, ka jaundzimošo meitu audzināšot pati. Pagaidām gan māte, gan mazulis atrodas mediķu uzraudzībā, informē Lietuvas ziņu portāls "Lietuvas rīts".

Šobrīd ne sievietei, ne viņas atvasei veselības stāvoklis nav pietiekami labs, lai viņas varētu doties uz mājām, kā arī ārsti šaubās par sievietes apņemšanos audzināt bērnu.

» Klaipēdā jaundzimuša bērna asinīs atrod četras promiles alkohola

Mazulim jau esot novērotas nopietnas veselības problēmas, kā arī bērns esot ļoti nervozs. Meitenei esot arī infekcijas pazīmes un abstinence, kā arī mediķi vēl aizvien cenšas atbrīvot jaundzimušās ķermeni no alkohola.

"Alkohola dvaša vairs nav jūtama, taču zīdaiņa organismu atbrīvot no apreibinošām vielām ir daudz grūtāk nekā pieauguša cilvēka organismu," atklājis Klaipēdas universitātes slimnīcas vecākais ārsts Vinss Janušonis.

Mediķi arī novērojuši mikrocefālijas pazīmes jaundzimušajai.

"Mikrocefālija nozīmē - maza galva, pārāk maz smadzeņu, cieš noteiktas smadzeņu struktūras. Sekas tam var būt intelektuālās attīstības traucējumi, augšanas, attīstības un uzvedības traucējumi," Lietuvas medijiem skaidro ģenētiķe Jūrate Kasnauskiene. 

Ārsti norāda, ka augļa alkohola sindroma dēļ bērna asinīs ir visas šim sindromam raksturīgās pazīmes.

Kā izrādās, mazulis, kurš nāca pasaulē četru promiļu reibumā, nav sievietes pirmā atvase. Viņai esot pusaugu meita, kura dzīvojot aprūpes namā. Māte neesot izrādījusi interesi par savu vecāko bērnu un nedodoties viņu apciemot, norāda Lietuvas mediji.

Jaundzimušajai meitenei ir piešķirts vārds un mātes uzvārds. Par otru vecāku ziņu neesot.

Māte jau esot sākusi plānot mājupceļu un paziņojusi bērnu tiesību uzraugiem, ka braukšot uz Lietuvas pilsētu Telši, kur kopā ar savu dzīvesbiedru īrējot istabu.

Bērnu tiesību speciālisti arī novērtējuši riska līmeni, ja bērns augtu ar savu īsto mammu. Ir konstatēts augsts riska līmenis, kas apdraudētu bērna drošību un veselību, tāpēc visa slimnīcai esošā informācija tikšot nodota mātes dzīvesvietas Telšu bāriņtiesai.

Izrādās, ka dzemdētāja, kura laida pasaulē piedzērušos mazuli, nemaz nezināja, ka viņa ir gaidībās, jo viņa nebija devusies pie ārstiem, tikai dzemdību dienā viņa bija ziņojusi par sāpēm vēderā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu