Igaunijā veiksmīgi saņemts vēsturē lielākais naudas pārvadājums (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Pagājušajā nedēļā, 10. aprīlī, Igaunijā tika veikta viena no lielākajām naudas operācijām valsts vēsturē. Igaunijas Bankai tika nogādāts aptuveni miljards eiro, vēsta "Postimees", atsaucoties uz "Err.ee"

Plkst. 12:50 Tallinas lidostā ieradās, no pirmā acu uzmetiena, parasta kravas lidmašīna, tomēr tajā atradās aptuveni viens miljards eiro.

Lai nodrošinātu drošību, sabiedrība nebija informēta par vienu no lielākajiem naudas pārvadājumiem Igaunijas vēsturē.

Precīza summa gan joprojām netiek nosaukta. Operācija tika veikta slepenībā un par to zināja Igaunijas bankas astoņi darbinieki. Lai nogādātu naudu drošībā tika iesaistīti visi drošības dienesti - sākot ar K-komando policiju un beidzot ar Drošības policiju (KaPo). Patruļu no gaisa veica arī trīs helikopteri.

Kā arī, lai droši nogādātu naudu, Igaunijas bankas tuvumā visus novietotos auto pārbaudīja dienesta suņi. 

Šādos pārvadājumos viens no galvenajiem uzdevumiem ir nogādāt naudu pēc iespējas ātrāk drošā vietā. Visiem Igaunijas iesaistītajiem dienestiem tas izdevās mazāk kā stundas laikā.

Kā vēsta mediji, piegādātā naudas partija esot bijusi tik milzūga, ka to pilnībā neizpakoja. Jaunos, ar lidmašīnu atvestos eiro, Igauņi savos maciņos ieraudzīs maija beigās.

» Video: vēsturisks mirklis- kā Igaunijā atveda miljardu eiro.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu