"Šis notikums mūs modina no garīgās vienaldzības!" Stankevičs par ugunsgrēku Parīzē (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsgrēka postījumi Parīzes Dievmātes katedrālē
Ugunsgrēka postījumi Parīzes Dievmātes katedrālē Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs aicina solidarizēties un atbalstīt postoša ugunsgrēka skartās Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanu.

Stankevičs uzsvēra, ka pirmdienas vakarā pasauli satricināja vēsts par traģiskajiem notikumiem Parīzes Dievmātes katedrālē - ugunsgrēku un tā izraisītajiem postījumiem. Šī svētvieta ir viens no Eiropas un visas kristīgās pasaules simboliem, akcentēja garīdznieks.

Viņš norādīja, ka šis notikums ir dziļi skāris ne tikai kristīgo sabiedrību, bet arī ikvienu cilvēku, kam dārgs mūsu kontinenta garīgais un kultūras mantojums. Savu līdzjūtību apliecina Latvijas valsts amatpersonas, dažādu aprindu un kristīgo konfesiju pārstāvji.

"Šis dramatiskais notikums negaidīti mūs solidarizē, modina no garīgās vienaldzības miega un mudina palīdzēt," secinājis Stankevičs.

Atsaucoties aicinājumam, kas nāk no atvaļinātā Nacionālo bruņoto spēku brigādes ģenerāļa Jura Vectirāna izveidotās iniciatīvas grupas, Stankevičs vēršas pie visiem labas gribas cilvēkiem ar aicinājumu sniegt atbalstu Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanai pēc postošā ugunsgrēka.

Ziedojumus var pārskaitīt uz "Rīgas Metropolijas Romas katoļu kūrijas" bankas kontu ar norādi "Parīzes Dievmātes katedrālei". Savāktie ziedojumi tiks pārskaitīti Parīzes arhidiecēzei.

Kā ziņots, Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanai visā pasaulē jau saziedots gandrīz miljards eiro un dievnama apkaimē jau darbojas celtnieki. Līdzekļus katedrāles atjaunošanai saziedojuši Francijas un ārvalstu uzņēmēji, kompānijas, pašvaldības, ticīgie un citi cilvēki, kas vēlas pieredzēt pasaulslavenā dievnama atdzimšanu.

Līdz šim savākti jau 880 miljoni eiro, atklāja valdības amatpersona.

Ziedotāju vidū ir kompānija "Apple", uzņēmums "Kering", kam pieder tādi modes zīmoli kā "Yves Saint Laurent" un "Gucci", kosmētikas grupa "L'Oreal" un tās dibinātāji Betankūru ģimene.

Katedrālē pirmdienas vakarā izcēlās ugunsgrēks, kas nodarījis plašus postījumus pasaulslavenajam dievnamam. Ugunsdzēsējiem izdevies izglābt 850 gadus senās būves akmens pamatstruktūru, taču liesmas iznīcinājušas jumtu un citas katedrāles būvdetaļas, tostarp sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile.

Varasiestādes uzskata, ka ugunsgrēks izcēlies netīšām.

Foto: Kā Parīzes Dievmātes katedrāle izskatījās pirms ugunsgrēka

Video: Liesmas plosa Parīzes Dievmātes katedrāli

Foto: Parīzes Dievmātes katedrāle: rīts pēc ugunsgrēka

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu