Ādažos NBS lādiņš izraisījis ugunsgrēku ārpus poligona robežām (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ādažu poligonā norisinās ASV organizētās 68.bruņotā pulka 1.bataljona tanku "M1 Abrams" mācības.
Ādažu poligonā norisinās ASV organizētās 68.bruņotā pulka 1.bataljona tanku "M1 Abrams" mācības. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) sākta dienesta pārbaude saistībā ar lādiņa izraisītu ugunsgrēku ārpus poligona robežas, informēja NBS pārstāve Sandra Brāle.

Piektdien, 19. aprīlī, ap plkst. 11 NBS apmācību laikā Ādažu poligonā prettanku šāviņa tehniskas kļūmes rezultātā 10 metrus ārpus poligona robežas pie Iļķenes izdega privātpersonai piederošs meža izcirtums 600 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēku nodzēsa, nekavējoties piesaistot NBS rīcībā pieejamos resursus.

Pēc radušās situācijas NBS pārstāvji nekavējoties sazinājās ar personu, kurai pieder izcirtums, lai informētu par situāciju un atvainotos, kā arī apzinātu, izvērtētu un individuāli risinātu zaudējumu atlīdzināšanas jautājumu.

Brāle skaidroja, ka, neskatoties uz to, ka militāro apmācību laikā tiek īstenoti visi drošības pasākumi un drošība ir pirmajā vietā, šādi incidenti nereti var būt.

Ņemot vērā minēto, sākta dienesta pārbaude, kuras laikā tiks noskaidroti apstākļi, kādēļ šāds incidents ir noticis, lai šādi incidenti neatkārtotos.

NBS atvainojas par sagādātajām neērtībām, turklāt privātīpašniekam tiks kompensēti visi incidenta rezultātā radušies zaudējumi. Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki veic visas nepieciešamās darbības, lai novērstu šī incidenta radītās sekas.

To, vai lādiņš sprādzis poligonā vai ārpus tā, skaidros dienesta pārbaudē.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu