Deglava tilta slēgšana: sastrēgumu dēļ NMPD šķiros izsaukumus (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) bažījas, ka Deglava tilta slēgšana satiksmei ceturtdien, 25. aprīlī, Rīgā radīs būtiskus satiksmes sastrēgumus, kuros varētu iestrēgt arī mediķu transports, atzina NMPD direktore Liene Cipule.

Šādos apstākļos NMPD varētu rūpīgāk šķirot izsaukumus, lai censtos mazināt NMPD neraksturīgas palīdzības sniegšanu, taču palīdzība būs pieejama visiem smagi sasirgušajiem vai traumētajiem.

NMPD aicina cilvēkus, ja vien viņiem nav dzīvībai bīstams veselības stāvoklis, iespēju robežās pašus doties uz slimnīcām vai veselības problēmas risināt caur ģimenes ārstiem.

Cipule atzina, ka dienestu ne tik daudz uztrauc tieši konkrētā satiksmes pārvada slēgšana, bet gan tas, kādas sekas tas atstās uz transporta situāciju galvaspilsētā kopumā.

NMPD brigāžu šoferiem zināmas galvassāpes gan radīšot arī paša pārvada slēgšana, jo izsaukumos viņi seko GPS norādēm, un sistēmās tilts joprojām uzrādās kā izmantojams, līdz ar to šoferiem izsaukuma gaitā pašiem būs jāpārplāno braukšanas maršruti.

Zināmas bažas radot arī fakts, ka Rīgā tiks pārvirzīts sabiedriskais transports, līdz ar to pilnākas varētu kļūt sabiedriskā transporta joslas, kuras medicīnas transports bieži izmanto pacientu pārvadāšanai. NMPD lūdz autovadītājus, neskatoties uz sastrēgumiem, būt atsaucīgiem un dot ceļu NMPD brigādēm.

Kopumā NMPD pašlaik īpaši rūpīgi seko līdzi situācijai un ir apņēmības pilns nodrošināt iedzīvotājiem nepieciešamo palīdzību arī sarežģītākos satiksmes apstākļos.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka satiksmi pār Augusta Deglava ielas pārvadu slēgs ceturtdien, 25. aprīlī, plkst. 5.

Foto: Kā izskatās avārijas stāvoklī esošais Deglava tilts

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu