Rīgā pasliktinājusies gaisa kvalitāte, bet pašvaldība to sauc par pārspīlētu situāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā, īpaši Rīgā, pasliktinājusies gaisa kvalitāte, bet pašvaldība situāciju sauc par pārspīlētu un nesteidzas meklēt risinājumu, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Pagājušonedēļ tika ziņots, ka sīko putekļu daudzums gaisā Brīvības ielā, Rīgā vairāk nekā trīs reizes pārsniedza pieļaujamo normu, sasniedzot sliktāko rādītāju kopš novērojumu stacijas darbības sākuma 2008. gadā. 

Tomēr meteoroloģijas centrs vēlāk ziņoja, ka konkrētā stacija bijusi bojāta un patiesie rādītāji neesot nemaz tik briesmīgi. 

Raidījumā situāciju komentēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) Gaisa un klimata nodaļas vadītāja Aiva Eindorfa stāsta, ka neizbēgams gaisa kvalitātes pasliktināšanās ir arī cilvēka faktors. 

"Krasta iela tepat blakus tiek remontēta. Automašīnas vairāk pārvietojas pa Maskavas ielu. Arī mūsu stacijā, kas atrodas tepat uz jumta, slāpekļa dioksīda stundas koncentrācija ir paaugstināta," skaidro Eindorfa.

Ceturtdien, 25. aprīlī, par gaisa kvalitāti diskutēja Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja. 

Reāli rīcības plāni šajā sanāksmē netika pieņemti, jo komiteja uzskata, ka gaisa kvalitāte nav tik bīstama un informācija tiek pārspīlēta.

"Šī nesen parādījusies informācija par to, ka tik un tik reizes pārsniegti rādītāji, pēc vides pārvaldes priekšnieces sniegtās informācijas ir nedaudz pārspīlēta. Šie dati nav verificēti," saka Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Neskatoties uz to, ka sarunu laikā tika minēts, ka situācija ir parspīlēta, Vides komiteja lūgusi pašvaldības Satiksmes departamentu sniegt informāciju par ziemā izkaisītā sāls un smilšu savākšanu, kā arī ielu laistīšanu.

Meteorologi prognozē, ka situācija varētu uzlaboties nedēļas beigās, kad dienvidu vējus nomainīs ziemelis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu