Aicina mīkstināt iestājpārbaudījumus Policijas koledžā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Makare/LETA

Aicina mīkstināt iestājpārbaudes Policijas koledžā, lai veicinātu jauniešu interesi par policijas darbu, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Piektdien, 26. aprīlī Policijas koledžā notika atvērtu durvju dienas, uz tām atbraukuši pēdējo klašu skolnieki no visas Latvijas. Daudzi kadeti nāk no reģioniem, kur stabils valsts darbs ir īpaši svarīgs.

Ar katru gadu arvien lielāku interesi par policista profesiju izrāda meitenes.

Pagājušajā gadā konkurss bija četri cilvēki uz vienu vietu. Tomēr daudzi neiztur veselības un fiziskās sagatavotības pārbaudes, kas esot pat stingrākas nekā Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

11. klases skolniece no Rīgas Paula norādīja: "Bonusi droši vien varētu būt tie, ka darba diena varētu būt ļoti interesanta. Varētu daudz ko jaunu sagaidīt. Un mīnusi - varbūt dažreiz profesija ir nedaudz tāda nedroša."

Savukārt 12. klases skolēns no Valmieras Niklāvs pauda: "Mums uzreiz pēc tam ir nodrošināts darbs valstī. Mācoties tev arī uzreiz maksā. Un ir izaugsmes iespējas. Protams, mērķis ir izmācīties tālāk arī uz to RSU. Negribās uzreiz pēc tiem diviem gadiem pamest. Ja ir tāda iespēja, tad arī jāizmanto…mācīsies līdz galam. Bija doma par kaut kādu narkotiku izmeklēšanu."

Policijas koledžas kadeti saņem algu - 440 eiro mēnesī. Viņi arī paraksta līgumu par to, ka pēc izlaiduma vismaz piecus gadus nostrādās policija, kur nenokomplektēto štata vietu skaits sasniedz jau 16%.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu