Autobusā Rīga - Pērnava atrod džemperī ieviestītu kārbu ar narkotikām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Šā gada 19. februārī Pērnavas autoostā policisti pārbaudīja autobusu, kas brauca no Rīgas uz Tallinnu. Tajā uz plaukta atradās ietīta kartona kaste ar baltu smilšainu pulveri, vēsta "Postimees".

Pēc prokurora Olga Petersela, vārdiem eksprestesti uzrādija, ka smilšainais pulveris ir metamfentamīns un fentanīls. Kā stāsta prokurors ar šādu daudzumu pietiktu vairākiem simtiem devu.

Pētersels uzsvēra: "Šis narkotiku daudzums bija tik liels, mums radās aizdomas par narkotiku tirdzniecības iespējamību."

40 gadus veco vīrieti Jāni nekavējoties aizturēja, bet pēc divām dienām viņu apcietināja. Ekspertīzē tika noskaidrots, ka vienā no maisiem atradās metamfetamīns, bet otrā bija heroīna, metadona un karfentanīla maisījums.

"Karfentanils ir superstipra viela, pat no viena grama šādas vielas, var dabūt miljons devas. Šajā kastē bija aptuveni 6000 narkotisko devu," skaidro profesors.

Aprīlī narkokurjers ar prokuratūru noslēdza vienošanos, ar kuru viņam tika noteikts sods: četri gadi apcietinājumā Tallinas cietumā, no kuriem pieci mēneši cietumā viņam jāpavada uzreiz.

Atlikušos trīs gadus un septiņus brīvības atņemtos mēnešus narkokurjers pavadīs ar nosacīto cietumsodu un piecu gadu pārbaudes laiku.

Plānots, ka vīrietis tiks atbrīvots jūnija beigās, kad viņu izsūtīs no Igaunijas un tiks noteikts liegums iebraukt Igaunijas valstī. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu