"Boeing" zinājis par "737 MAX" lidmašīnu nepilnībām gadu pirms "Lion Air" katastrofas (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" inženieri aviolainera "737 MAX" pilotu brīdināšanas sistēmas nepilnības konstatējuši jau 2017. gadā jeb gadu pirms Indonēzijas aviokompānijas "Lion Air" lidmašīnas katastrofas, teikts svētdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

"Boeing" norāda, ka uzņēmuma vadība par šo problēmu uzzinājusi pēc "Lion Air" lidmašīnas katastrofas pērn oktobrī, kurā bojā 189 cilvēki.

Savukārt pēc vairākiem mēnešiem Etiopijā avarēja "Ethiopian Airlines" lidmašīna "Boeing 737 MAX 8" ar 157 cilvēkiem, kas visi gāja bojā.

Pēc šīm katastrofām "Boeing 737 MAX 8" lidmašīnu izmantošana pārtraukta visā pasaulē.

Foto: Boeing 737 MAX ražotne Vašingtonā

» Aizvien vairāk valstis liek pārtraukt lidojumus ar "Boeing 737 MAX 8" lidmašīnām

"Boeing" vēsta, ka šķietami standartizēts aprīkojums, kas informē pilotu par neatbilstībām starp uzplūdes leņķa indikatoriem, patiesībā netiek aktivizēts, ja aviokompānijas neiegādājas papildu indikatoru.

Tādējādi lidsabiedrībām, kas šo papildu indikatoru nav iegādājušās, tai skaitā "Lion Air" un netiek nodrošināta šī drošības funkcija.

Foto: "Ethiopian Airlines" katastrofa

Nepilnīga uzplūdes leņķa indikatora informācija varētu būt vainojama abu šo lidsabiedrību katastrofās, liekot "Boeing 737 MAX 8" lidmašīnai nevajadzīgi aktivizēt drošības sistēmu un nospiest priekšgalu uz leju pat, ja piloti cenšas saglabāt augstumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu