Civilās aviācijas aģentūra: "Sukhoi Superjet-100" lidmašīnu ielidošana ES gaisa telpā turpināsies (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
“Sukhoi Superjet 100”
“Sukhoi Superjet 100” Foto: AFP / Scanpix

Pašreiz nav pamata aizkavēt "Sukhoi Superjet-100" lidmašīnu ielidošanu Latvijas un Eiropas Savienības (ES) gaisa telpā, norādīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktors Māris Gorodcovs.

Viņš pauda, ka, pirmkārt, Eiropas Aviācijas drošības aģentūrai (EASA) ir ekskluzīvās tiesības izsniegt gaisa kuģu un to detaļu tipa sertifikātus, kā arī atļaut trešo valstu operatoriem veikt darbības Eiropas Kopienā. 

» Traģēdija Šeremetjevas lidostā. Kāpēc aizdegās "Sukhoi Superjet 100"?

Pašreiz "Sukhoi Superjet-100" gaisa kuģa tipam ir spēkā esošs EASA apstiprināts (izsniegts) gaisa kuģa tipa sertifikāts. Vienlaikus EASA ir izsniegusi atļauju aviokompānijai "Aeroflot" veikt darbību Eiropas Kopienā, izmantojot minēto gaisa kuģi.

"Otrkārt, gan nesenais notikums Latvijas gaisa telpā, kad gaisa kuģis paaugstinātas drošības apstākļos veica nosēšanos starptautiskajā lidostā "Rīga", gan incidents Maskavas lidostā joprojām tiek izmeklēts un šobrīd nav pamata uzskatīt, ka minētie gadījumi būtu savā starpā saistīti," pauda Gorodcovs.

Turklāt viņš norādīja, ka EASA aizliegumu par gaisa kuģa ekspluatāciju var pieņemt tikai tādā gadījumā, ja tiek konstatētas gaisa kuģa konstrukcijas nepilnības, piemēram, kā tas notika pēc pēdējās "Boeing 737 max" gaisa kuģu avārijas.

Kā ziņots, pagājušā nedēļā Maskavas Šeremetjevas lidostā lidsabiedrībai "Aeroflot" piederošā "Sukhoi Superjet-100" markas lidmašīna cieta katastrofā, kurā gāja bojā 41 pasažieris. Savukārt šonedēļ šīs markas lidaparāta, kuram vajadzēja doties no Maskavas uz Rīgu, salonā pirms izlidošanas tika sajusta deguma smaka, tomēr pēc lidmašīnas pārbaudes bojājumi netika konstatēti.

Turklāt aprīļa beigās lidsabiedrības "Aeroflot" lidmašīna "Sukhoi Superjet-100" neilgi pēc pacelšanās no lidostas "Rīga", tehnisku problēmu dēļ atgriezās un nolaidās paaugstinās drošības apstākļos.

Foto: Maskavas lidostā aizdegas lidmašīna

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu