Pārbaudes laikā nenostrādāja trīs trauksmes sirēnas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Plūme/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piektdien, 10. maijā, pārbaudes laikā darbības traucējumus konstatēja septiņām trauksmes sirēnām, informē VUGD.

No šodien pārbaudītajām 164 trauksmes sirēnām bez traucējumiem un bojājumiem automātiski attālināti nostrādāja 157 trauksmes sirēnas, bet četras trauksmes sirēnas tika iedarbinātas manuāli. Vēl trim trauksmes sirēnām tika konstatēti darbības traucējumi, un tās nenostrādāja.

Iepriekšējā trauksmes sirēnu pārbaudē pagājušā gada novembrī no 164 sirēnām tika iedarbinātas 163, no kurām bez darbības traucējumiem automātiski nostrādāja 160 trauksmes sirēnas, manuāli tika iedarbināta viena trauksmes sirēna, bet divas trauksmes sirēnas nenostrādāja.

Latvijā izvietotās 164 trauksmes sirēnas nenodrošina to dzirdamību visā Latvijas teritorijā, bet iedzīvotājiem nav jāsatraucas par to, ka viņi nesaņems informāciju par apdraudējumu vai katastrofu, uzsvēra VUGD.

Līdztekus trauksmes sirēnu iedarbināšanai, lai informētu par izveidojušos situāciju, ārkārtas situācijās operatīvie dienesti izmantos arī citus apziņošanas līdzekļus - paziņojumu nodošanu caur operatīvo transportlīdzekļu skaļruņiem, iedzīvotāju dzīvesvietu apsekošanu.

Trauksmes sirēnas ir paredzētas iedzīvotāju ātrai brīdināšanai ārkārtējā situācijā, ja notikusi dabas vai tehnogēna katastrofa, vai arī pastāv to draudi.

VUGD atgādina, ka gadījumos, ja iedzīvotāji iepriekš nav brīdināti par sirēnu pārbaudi, tās izdzirdot, jāieslēdz radio vai televizors, kur tiks pārraidīta informācija par iespējamo apdraudējumu un rekomendācijas par aizsardzības pasākumiem un turpmāko rīcību.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem trauksmes sirēnu pārbaude notiek divas reizes gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu